Never judge a book by its cover!

Publicerad av
Kvällens restaurang imponerade inte riktigt vid ankomst….

Byggnaden var mörk och låg. Både ute och inne. Sorlet där inne var påtagligt, nästan högljutt och värdinnan som frågade om vi hade reserverat ett bord i förväg, var skeptisk att hon skulle hitta ett sådant åt oss när hon fick reda på att vi hade ringt i förväg men ingen hade svarat. Istället satte vi oss i bilen och körde till den rekommenderade restaurangen.

Vi ombads sätta oss vid baren. Där var det också fullt, men värdinnan vvid baren var fantastiskt artig och välkomnande. Gjorde plats åt oss nästan bokstavligen genom att artigt be de andra gästerna flytta på sig och tog genast fram menyn på vin, öl, cocktails etc. Denna meny var minsann diger. Sedan informerades vi att vi kunde beställa en förrätt från restaurangen till baren, medan vi väntade på ett bord.

Sagt och gjort. Det blev varsitt glas vitt och med en underbar förrätt bestående tonfisk panerad i sesamfrön på en bädd av kimchi med tillhörande pepparrot och sojasås. Alldeles utsökt.

När detta delikata var uppätet hade vi ett bord i restaurangen! Vi betalade vid baren och visades till ett litet bord nästan gömt i en vrå. Detta bord kallades the Snug och visst var det en aning trångt så där nästan undanstoppat i ett hörn i restaurangen. Det visade sig bli alldeles perfekt för oss ute på middag på tu man hand.

Vi hade knappt satt oss ner och så kom servitrisen med menyn. Denna hade vi ju redan sett i baren och visste snabbt vad vi ville beställa. Först delade vi en sallad till förrätt och den kom illa kvickt!

Caesar salad with anchovies

Denna sallad serveras nog över hela USA skulle jag tro, men sällan med riktig ansjovis ovanpå. Fantastiskt gott var det och det var tur att det tog en stund för huvudrätten som vi båda hade beställt så att vi riktigt fick njuta av denna sallad.

Maken åt sik med sparris och potatismos som syns i bakgrunden och i förgrunden syns min panerade lax också med potatismos och brysselkål. Att fisken dessutom kom från Övre sjön var ju verkligen häftigt!

Vilken utsökt middag det blev! Vid vårt lilla mini bord, nästan inklämda, men det så gott och så mysigt! Mätta och belåtna styrde vi kosan tillbaka till lilla stugan för en sista kväll innan det åter är dags att ta farväl för denna gång och åka hem till Förorten.

Inte ngn imponerande byggnad tyckte vi, men man vet aldrig vad som döljer sig bakom fasaden….

6 kommentarer

    1. Men så kul att du lärde dig ett nytt uttryck på engelska!
      Jo vi var nog en enig skeptiska när vi kom fram till denna restaurang. Maten och servicen var dock suverän! 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.