Det lär skall vara varmare….

Publicerad av

… i södra Europa, men vi tyckte det räckte gott och väl med 34 grader här i Wisconsin idag. Med luftfukten inberäknad kändes det mera som 37 grader. Hemma i Förorten var samma siffror 38 och 42 grader. Det blev en snabb promenad imorse innan hettan fullt slog till, men visst var det redan mycket varmt. Maken och jag fick ihop 5 km i värmen . Efter det var det bara att ta sig ett dopp i den minst sagt svala sjön.

Sonen förevigade sommarens första dopp av yours truly.

Dock kändes det väldigt skönt eftersom det var så väldigt varmt i luften, annat kan man inte säga. Ngn handduk behövdes inte heller, eftersom det var så varmt. Vår sjö är väldigt grund denna sommar med, så det vara bara att vada inåt land och låta solens heta juni strålar torka av mig och värma upp mig igen.

Resten av dagen tillbringades lite som igår, på vattenskidor av ungdomarna, men på seneftermiddagen var det så väldigt kvavt att det blev spel inomhus och en del slappande. Stugan är utrustad med luftkonditionering, som vi faktiskt inte använder alltför ofta, men i denna hetta är den ett absolut måste. Inne är det runt 25 grader, vilket inte är så svalt kanske , men det är torrt, vilket är det som gör skillnaden.

Veckan lär skall fortsätta på samma sätt, vilket i och för sig inte är helt ovanligt för sommaren här i Mellanvästern, om än lite tidigt på årstiden. Dock är det väldigt lite vi kan göra åt vädret och faktiskt…. det låter kanske makabert, men nu får nog människan lite skylla sig själv eftersom det är vi som ställt till det på detta sätt. Nu börjar ge naturen igen och det med råge! Anpassar vi oss tillräckligt snabbt?

8 kommentarer

 1. Det är skrämmande men som sagt inte mycket man kan göra åt som har någon direkt påverkan vädret.
  Här är det hittills en ganska normal sommar skulle jag säga. Idag står det gräsklippning på agendan här och eventuellt en cykeltur..

  Gillad av 1 person

   1. Jo det blev det och en kortare promenad på kvällskvisten.
    Vi har en självgående klippare, men den slipper inte att klippa i diken. Så man behöver finslipa lite, samt ta med trimmern. En nyklippt gräsmatta är en fröjd för ögat. 😀

    Gillad av 1 person

   2. Jo jag håller helt med dig om nyklippta gräsmattor!
    De där självgående gräsklipparna har nog riktigt slagit igenom hos er. Alla har dem!
    Här är det mera små traktorer som gäller. Själv föredrar jag traditionell gräsklippare- bra motion! 😊

    Gilla

 2. Vilken värme ni har hos er. När det blir så pass varmt är det gott att ha luftkonditionering. Just när luftfuktigheten blir hög är det en stor fördel. Minns när vi var på Sicilien och hade 44 grader en av dagarna. Inte att leka med direkt…

  Gillad av 1 person

  1. Det intressanta med värme är ju ofta att det är fuktigheten i luften som är så tung. Den torra öken hettan i Arizona är helt annorlunda är den fuktiga hettan här i Mellanvästern.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.