En något vådlig färd….

Publicerad av

… men fram kom vi ju. Trots de hårda vindarna som gärna tog tag i bilen om jag inte skulle ha hållit i ratten med båda händerna, kastat oss i diket. De öppna vidderna på väg mot norra delen av Minnesota gör att det blåser ordentligt över motorvägen då det blåser och det gäller, som sagt att hålla tungan rätt i munnen. Det fick mig att lite tyst nynna för mig själv Ulf Lundells populära ‘jag trivs bäst i öppna landskap’ , fast denna dag var det inte så trevligt med alla vidlöppna landskap måste jag säga!

När vi svängde av från motorvägen och österut mot grannstaten Wisconin, fick vi vindarna i ryggen och det hela lugnade ner sig en smula och föraren, dvs jag kunde andas ut.

Maken vilade efter en tung natt på jobbet och det var tyst i bilen. Lillasyster kom med denna gång och det är så roligt att ha henne här! Hon hade det bekvämt och skönt längst bak i bilen, medan hundarna gjorde det bekvämt åt sig i mellansätet.

Fiona till vänster och Lilly till höger i bild och i bakgrunden syns ett ben som tillhör Lillasyster.

Färden avslutades nästan lite vådligt men till slut gick det hela bra. Jag svängde av från stora vägen på den mycket mindre som leder till stugan. Till följd av förra helgens snö- och is storm var den mycket mindre vägen glashal och bilen slirade till och åkte rakt in i en snöhög vid sidan av den mindre vägen och stannade till följd av att jag också bromsade. Ingen bilist var bakom oss varken på den större vägen eller den mindre och till följd av de hårda vindarna och -15 grader såg vi inte till ngn fotgängare heller.

Ett lite vådligt ögonblick skulle alltså ha kunnat sluta så mycket värre, men tack och lov gick allting bra och vi kunde fortsätta långsamt och försiktigt på den sandade, men ändå mycket hala vägen fram till stugan.

Kallta och klart solsken bakom stugan denna fredagseftermiddag. .

Sjön är ännu frusen, men eftersom våren lära skal göra sitt intåg nästa vecka, lär isen vara ett minne blott nästa gång vi kommer …

10 kommentarer

 1. Tur i oturen! Bra att det slutade väl.
  Lantligt och rofyllt har ni det vid sommarstugan. Jag antar att ni stannar över helgen. Här satt vi i uterummet i går kväll, så avkopplande.

  Gillad av 1 person

  1. Ja verkligen tur i oturen kan man säga.
   Njut av helgen! Vi blir kvar vid stugan över den. Åker tillbaka till Förorten på söndagen. Skönt med lite miljöombyte igen. 😀

   Gilla

 2. Så skönt att det gick bra för hala och snöiga vägar kan vara förrädiska. Hårda vindar är inte heller roliga att köra i. Så mysigt att lillasyster följde med.
  I Sverige får man inte ha hundar lösa i bilen längre så våra får inte ligga så bekvämt utan åker i en krocktestad bur men de verkar trivas bra där med.

  Önskar en trevlig lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Det låter bra det där med hundar i bur under bilfärd. Inga sådana bestämmelser här i Minnesota, men jag håller med om att det skulle vara en bra ide. Våra hundar reser relativt lugna efter att de lugnat ner sig en smula och hoppar inte omkring i bilen, utan hålls på sina valda platser, vilket är tur. För visst kan en vild hund i bilen vara störande för föraren. Ingen tvekan om den saken.
   Tack lördagen var kall, men trevlig. Hoppas ni får en trevlig söndag!

   Gilla

   1. Joatck. Det gjorde det! Och nu vet vi ju med säkerhet att bilen INTE kan flyga, trots att det är en bra, gammal trotjänare…! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.