Från sommar till vinter på tre dygn!

Publicerad av
Stranden intill hotellet på Kauai där vi bodde förra veckan. Komplett med en liten regnbåge som vi bjöds på under onsdagen

Vi lämnade denna varma, ljuvliga strand i lördags sent på kvällen lokal tid. Imorse, tre dygn senare vaknade vi till….

Omkull blåsta stolar, vind och snö….

… detta! Vindarna ven, snön vräkte ner och det var -15 grader Celsius. Tog man vinden i beaktande blev köldfaktorn hela -27 grader! Lite annat det än Hawaiis 26 grader bara för några dagar sedan!

Snöslungan är ungefär lika invecklad att köra som gräsklipparen. Alltså inte alls svårt.

Mitt på eftermiddagen lättade snöfallet och det blev att pälsa på sig och ta tag i snön. Jag började med snöspade, men kunde ganska snabbt konstatera att det behövdes ngt lite mera att tackla den snön som vi fått. Snöslungan har inte blivit använd särklit mycket denna vinter, men jag fick ändå igång den och visst gick det snabbare! Grejen med att använda snöslungan är ju att man inte direkt blir varm. Händerna fryser, tårna fryser, men jobbet blir gjort fortare. Med spaden får man ju upp värmen fortare och dessutom motion!

Jag hann köra en liten stund och sedan kom Maken hem från jobbet. Parkerade på vägen och gick sedan in och lade på sig lite varmare kläder. Kom direkt ut tillbaka och förkunnade att hustrun gjorde fel med snöslungan. Jaha, tyckte hustrun, och lät gladeligen den kunnige Maken ta över istället! 🤣

Maken tar över med snöslungan eftersom hustrun inte vet vad hon håller på med…! Ha!

Jag tog åter tag i spaden och städade upp efter snöslungan som alltjämt lämnar lite snö efter sig. Maken körde vant och snabbt och några minuter senare var vi klara med dagens snöjobb och gick in i stugvärmen igen.

Kött-och korvstuvning

En het stuvning blev det till middag denna kalla kväll i februari. Jag lade alla ingredienser i min mycket behändiga Crock Pot gryta i förmiddags och så fick hela härligheten koka hela dagen. Potatis, morot, lök, vitlök, nötkött, rökt korv, selleri, kycklingbuljong och en burk tomater, salt, peppar, Red Hot sauce ( Tabasco) fick stå och puttra på hela dagen och smakade varmt och gott efter snöskottningen.

4 kommentarer

 1. Så behändigt med slungan . Den skulle vi ochså behäva. Eller jag . Maken han skottar med traktorn vid bilarna . Men där traktorn inte kan köra vore det behändigt med en sådan. Åh va bra ni ochså får ha både snö och kyla….😀 det var en stor skillnad . . Ser god ut den där grytan .

  Gillad av 1 person

  1. Jag tycker du skall önska dig en snöslunga till julklapp i år!
   Lätta att använda och behändiga där traktorn inte kommer åt, helt klart! Skriv ner på julklappslistan! 😀
   Stuvningen blev jag mycket nöjd med och det åts med god aptit. Behändigt att låta allt sköta sig själv hela dagen. 😋

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.