Höstfin och moderiktig

Publicerad av
Lillasyster visar ny tröja, jeans och smycken ( om man tittar riktigt noga)

Vi var egentligen på byxjakt åt henne i dagarna två, men det gick inte så bra. Det bidde inga byxor. Jeansen som hon har på sig på bilden är nog sgs splitternya ännu eftersom det varit så varmt att hon hittills har haft byxor endast ngn enstaka gång till skolan.

Efter att läxorna var klara idag på seneftermiddagen åkte vi iväg igen. Vi hann med två affärer och en till liknande lång, stickad tröja kom med hem plus ett par kortärmade t skjortor. Fortsättningsvis inga byxor. Det är nämligen poppis med mjukisbyxor bland flickorna i mellanskolan. De som kallades joggingbyxor hemma i Jakobstad då jag växte upp. Sweat pants  heter de på mitt andra modersmål och de skall helst vara gråa helt utan bokstäver, logon o dyl. Det visade sig lättare sagt än gjort. Vi sökte med ljus och lykta både på damsidan och herrsidan, men icke.

Eftersom sensommaren med värme har återvänt rejält, lär det knappast bli byxor i skolan denna vecka, så vi har återigen lite tid på oss att söka nästa helg om det är så att önskan efter dessa slags byxor fortfarande finns….

4 kommentarer

  1. Vilken fin bild på lillasyster! Synd att ni inga byxor hittade men det är bara att leta vidare. Här är det lite tvärtom. När eleverna blir äldre, från och med åk 6, så försvinner mjukisbyxorna mer och mer. Det gäller för tjejer men för killa hänger de med längre.

    Ha en bra start på veckan!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.