Rörigt värre

Publicerad av

Medan LIllasyster tillbringar veckan på dagsläger, har jag åtagit mig det jättelika jobbet att städa upp hennes flickrum i hennes frånvaro. Lägg därtill betoning på JÄTTELIKA!

Ve och fasa, hur mycket grejer kan en tioåring samla på sig?!

Mina  barn är härliga, tro intet annat! De har humor, de har alla möjliga talanger som jag inte ens vet varifrån de kommit, men städa….? Nej, städa är verkligen ingen talang som de ärvt!

Bilden ovan visar skrivbordet i det skick som Lillasystern har det just nu. Jag kom inte så långt när jag jobbade i hennes rum igår på eftermiddagen, men åtminstone syns golvet nu! Idag skall jag försöka ta tag i skrivbordet, klädskåpet, leksakerna…

Tråkgöra till max, men det är resultatet jag ser fram emot! Regnet det bara fortsätter, vet inte ens hur mycket  vatten vi har fått vid det här laget, men om inte annat  är det så otroligt skönt med svalare temperaturer. Perfekt väder att sitta inne i ett flickrum och städa upp.

Nu tror jag dock att alla mina barn tycker om ett städat och upplockat hem. Igår när Lillasyster kom hem från lägret och gick uppför trappan till sitt egna lilla krypin, ropade hon ner till mig i köket, med spontan glädje i rösten:

-Tack mamma!!

Jag tror det jobbiga är att få en början på städandet. Att komma igång. Och att sedan, när allt städande är klart, att fortsätta  lägga prylar och kläder, leksaker eller vad det nu kan vara, på rätt ställe och hitta en plats för dem.

Jaja, bäst att kavla upp ärmarna och sparka igång den här fredagen. Sista dagen med husmorsvila. Imorgon, lördag, är hela familjen hemma igen plus att vi får Dottern hem efter 16 dagar i Europa! Hon har haft en fantastisk resa, inget snack om den saken, men nu ser hon fram emot att komma hem och ta det lite lugnare. Slå ner på takten i några veckor och sova länge på mornarna innan det blir dags att flytta till högskolan i grannstaten Wisconsin i slutet på augusti!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.