Virtuell träning….

Publicerad av

… har Maken, Dottern och jag nu hållit på med i nästan tre år och visst har denna träning fördelar. Som denna måndag tex….

Morgonen började med en 45 minuters Barre lektion sänt direkt från Peloton studion i New York City, En mycket bra lektion med töjningar, sträckningar, lite danssteg och övningar för magmuskler och ryggmuskler. Barre är en motionsform som kombinerar danssteg (främst balett positionerna) med töjningar och sträckningar. Målet är att träna och trötta ut enskilda muskler(grupper) för att på så sätt stärka dem. Man behöver alltså inte vara ngn professionell dansare för att vara med i denna motionsform. Det räcker om man har ett någorlunda sinne för rytm och koordination.

Efter detta längre pass ( normalt är Barre lektionerna mellan 10-20 min långa) var jag verkligen mör i benen. Vilade en stund innan jag tog tag i dagens vardagsmotion, gräsklippningen. Medan jag höll på med denna kom det SMS norrifrån. Den Goda Väninnan i Kanada hojtade till om ett pass senare på dagen, också med Peloton och undrade om jag ville vara med. Jag tackade för inbjudningen, men meddelade att jag nog skippade detta pass. Det handlade om mera mag och ryggmuskler, sit ups och plankor och dessa hade jag ju redan gjort idag.

Efter att gräset hade snyggats till hade jag några minuter innan nästa pass då skulle sändas live. Det passet som den Goda Väninnan i norr hade bett mig deltaga i. Och eftersom jag hade tid och ork över, kunde jag ju inte motstå detta, utan loggade åter in på Peloton…..

Detta är duktiga Callie som tränade Core med oss i 20 minuter. Vi var var över 460 stycken som var med i passet. Det var verkligen ett bra pass och denna bild skickade jag också till Väninnan i Kanada för att visa henne att jag också var med. Hon blev väldigt glad. Väninnan började träna med Peloton förra hösten tror jag att det var. Efter att jag hade tipsat henne om detta företag och är absolut lika såld som jag är. Hon har däremot inte inhandlat cykeln som vi har, utan går/springer på löpmatta istället med Pelotons duktiga löptränare. När Peloton först körde igång handlade det alltså endast om cykeln, men allteftersom, och speciellt under pandemin då företaget växte enormt, lades alla möjliga andra motionsformer till.

Hur som helst tränade Väninnnan i Kanada och jag tillsammans, trots att vi befann oss på stora avstånd från varandra och det är åter en mycket kul grej med att träna virtuellt.

6 kommentarer

 1. Jag är så fascinerad över peloton och hur det hela är uppbyggt. Roligt att kunna vara på samma spinning pass men med många tusentals km’s distans.

  Gillad av 1 person

  1. De har verkligen gjort det bra! Allt som är ’direktsänt’ sparas också på plattformen och man kan ta passet senare närhelst det passar dig.
   Just nu finns det runt 57 instruktörer i New York och London med 7 miljoner användare världen över. Träning instrueras hittills på engelska, tyska och spanska.
   Kan tänka mig att man fortsätter att utveckla företaget och appen till att innehålla flera länder och språk vartefter…. Man behöver alltså inte ha Pelotons egna redskap, utan kan prenumerera på appen ändå och använda egna redskap. Då är medlemskapet förmånligare också.
   Ett gym som omfattar hela världen är väl tanken…

   Gilla

 2. Heja heja! Du orkar hålla på!
  Jag har aldrig testat nåt liknande, har inte så bra koordination, men dansa har jag varit bra på – det är mer det där med steg till vänster, steg till höger, upp med armarna, svinga dem i motsatt riktning som benen, korsa hit och korsa dit – nä, då krockar jag om jag har nån annan bredvid mig som ska hålla takten…

  Gillad av 1 person

  1. Jo men visst orkar jag hålla på!
   Det är väl det som är lyxigt med virtuell träning- jag är alldeles ensam framför skärmen och det kvittar om jag viftar med armar och ben rätt eller fel…! 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.