Historiskt? Återstår att se…

Publicerad av

Vi kom ju hem från värmen och solen ( och renget!) i Hawaii i söndags. Redan på måndagen hotade väder-förstå.sig-påarna med snöstorm senare i veckan över hela staten och även över grannstaten i öster, Wisconsin. Jaja, tänkte jag och och bläddrare vidare i nyheterna på nätet…

Veckan har fortsatt med allt större rubriker om det kommande vädret. Nu heter stormen Olivia och hon är nu då över oss. Hon skulle anlända i två olika vågor. Den första vågen skedde igår, tisdag och vi fick ca.15 cm vit, pudrig snö., vilket ändå inte är fy skam. Däremot talades det om en av historiens värsta snöstormar, en av de fem värsta faktiskt!

Detta ledde naturligtvis till att skolorna stängdes och andra aktiviteter annullerades. Även jag som hade en ögontid, tyckte att det skulle ha varit onödigt att ge sig ut på hala och snötäckta vägar, så jag annullerade min tid till optikern.

I förmiddags gav jag mig ut för att skotta medan en nöjd och ledig Lillasyster snusade i den varma, sköna sängen och Maken hade, som vanligt åkt till jobbet. ( operationer annulleras inte pga väder och sjukhus stängs inte heller pga lite snö.) Eftersom vi också skottade igår kväll medan snön föll, hade jag inte ett särkilt tjockt lager att avlägsna på förmiddagen. Snöslungan trilskande lite till en början och ville inte starta, men skam den som ger sig och till slut fick jag igång den. Däremot kunde jag nog ha skottat för hand eftersom det är runt -10 grader och snön är lätt och puderlik.

Vinden, som de också varnat för, var minsann kall och det blåste hårt från sydost. Det gällde att rikta snön i rätt riktning från snöslungan så att den slungades åt rätt håll. Annars fick jag hela härligheten i ansiktet!

Det tog mig ngn halvtimme. Det lyxiga med snöslunga är ju att arbetet går rätt fort, men det är ett kallare göra att avlägsna snö med en snöslunga än att skotta. Dessutom är det svårt att komma riktigt bra åt när det gäller smalare ställen och på trappor måste ju spaden användas förstås.

Nu i bloggandets stund är det kväller och efter att vi inte sett ngn snö alls under hela dagen är nu den andra vågen här och snön vräker verkligen ner. Det blir intressant att se om vi faktiskt når de 50 cm som utlovas fortfarande tills imorgon på morgonen eller inte….? Även imorgon, torsdag är skolorna stängda. Däremot skall uppgifter lämnas in via nätet imorgon, så det gäller att inte slappa och slöa precis hela dagen imorgon. Dessutom tror jag nog att det blir till att hjälpa mor i huset skotta imorgon också… Fast om det rör sig om ngn historisk snöstorm har jag lite svårt att tro….

Förmiddagens redskap….

6 kommentarer

 1. Fint inlägg du skrev . Du skriver så bra som vanligt och man se det i bilder. Du borde skriva en bok . Bra om ni inte fått allt av det som lovats . Skönt med lite längre sovmorgon för tösen . Fina redskap du har. Den oranga spaden är något jag liknande hemma men inte slungan , det får jag agrea sjäv som när det skuttas här. Go natt till er härfrån. 😴

  Gillad av 1 person

  1. Nämen… tusen tack! Vad glad jag blir. 😊 Drömmen är ( och förblir?) att skriva en bok. Fast på vilket språk? Vid det här laget är engelskan nog starkare än svenskan skulle jag vilja påstå…..
   snöslunga är ett enkelt och behändigt redskap och inte svårare att hantera än en vanlig gräsklippare. Finns säkert att köpas hemma också!
   God natt härifrån och trevlig torsdag! 😴

   Gillad av 1 person

   1. Härligt och jag visste inte att du har den drömmen . Go for it ! Och så skriver på det språk som känns bäst för dig och den kan sen översättas till flera språk . Jag ställer mig i kö för att läsa den i alla fall 😃
    Vi har både traktor och 4 hjuling som får jobba med snön så det är lugnt . Tackar , have a good night sleep 😴

    Gillad av 1 person

   2. Tackar, men du får nog stå i kö ett tag till….😂 bloggen får räcka just nu.
    Jo men då har ni ju bra redskap att avlägsna snö med ni med! 😃

    Gilla

 2. Om det inte blir så illa som befarat är det bara att tacka och ta emot. 50 cm snö är mycket så vilken tur att ni har snöslungan. Att ge sig ut på vägarna i onödan ska man inte men vissa verksamheter ka så klart inte stänga ned.

  Skotta lugnt i dag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.