Crumbling like a cookie

Publicerad av

Kaklet bakom diskhon och under fönstret i köket behövde fixas! Vatten är ett ‘double edged sword’ som det heter på mitt andra språk. Alltså vatten är både bra och dåligt. Nödvändigt för dagligt bruk och levnad, men inte alls bra om det tar sig in bakom kakel i köket och på väggen bakom.

Att anställa ngn för ett sådant jobb visade sig vara en aning krångligt. Maken sökte med ljus och lykta och hittade en egen företagare som utför olika reparationsjobb, små som stora. Han hade tid denna fredag förmiddag och uppenbarade sig vid 08.45 .

Ett kakel hade kommit av väggen så här långt,. Men som ni ser var murbruket mer eller mindre sönder-vittrat . Det skulle krävas nytt kakel och nytt murbruk.

Då vårt hem byggdes för snart 12 år sedan, lämnade en del kakel över och dessa hade Maken sparat i sina verkstadsgömmor.

Ett hittades som fungerade alldeles utmärkt.

Jobbet tog ett par timmar att utföra och bra blev det! Och snyggt blev det! En ung man, försynt och tyst som jobbade effektivt och noggrant. Meddelade att han gärna tar sig an andra jobb som behöver fixas också. Målar, fixar etc.

Maken, som befann sig på jobb, hade förvarnat mig om att detta lilla jobb skulle står oss dyrt, så helt förvånad var jag inte när den unge mannen ville ha hela USD 625 för detta…! Visserligen limmade han också runt hela köksbänken och hade skrapat och spacklat innan limningen, men ändå… ! Däremot gissar jag att detta fixande och donande håller längre än 12 år…!

Denna kväll torkar murbruket och limmet ännu. Helst skall inget vatten användas ur kranen i köket förrän imorgon, lördag. Alltså begav Lillasyster och jag oss ut på middag istället för att försöka oss på konststycket att koka och inte använda diskhon….

Vi valde en av favoritrestaurangerna och det blev hamburgare utan bröd för mig med jalapeños, ostskiva, isbergssallad och guacamole och pommes gjorda på sötpotatis och ‘fish and chips’ för Lillasyster.

Vad gjorde jag medan mannen jobbade då under förmiddagen kanske ni undrar? Jag ville inte träna medan han var här. Det är väl nackdelen med ett hemma gym kanske, så istället satt jag med en ny stikcning. Dopfilt nr. 5.

Flätstickningen från igår gav jag upp med. Den blev verkligen inte som jag ville, Själva konceptet är inte svårt, men som vanligt tror jag att jag gör det hela för invecklat och det blev inte bra. Däremot är jag nöjd med det nya mönstret jag hittade på Ravelry och lätt är det också. Förresten, om du är en stickande/virkade/vävande person, använder du Ravelry? Island skall tydligen leda användandet av denna nätsida, men Finland låg tvåa under år 2022! Inte illa!

Början på min nya dopfilt. Mönstret var gratis och heter Alex’sbaby blanket’ på Ravelry. Riktigt ett enkelt mönster och riktigt trevligt att sitta och jobba på.

Men nu kallar så småningom sänghalmen en fredagskväll. Trevlig helg får jag önska!

5 kommentarer

 1. Så fint det nya mönstret blir så det var väl ett bra alternativ till flätorna.
  Ja, vatten är av ondo och av godo. Bra att ni fick kaklat om för fukt in i väggarna vill man inte ha. Hantverkare vet att ta betalt men det är som det är och det var viktigt att få det gjort.

  Perfekt att äta ute i stället och gott såg det ut!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag är väldigt nöjd med det lätta mönstret. Ett bra alternativ ja!
   Hantverkare som kan sin sak kostar…. Men egentligen var det nog värt pengarna eftersom fukt i väggarna inte är att önska,nej.
   Maten var riktigt god! 😄

   Gilla

 2. Oj oj, det var inte ”billigt” jobb…
  Men jag kommer att tänka på vad fukt och vatten kan leda till på lång sikt.
  Mögelskador?
  Vet inte om det var faran här, men bra att ni fick det fixat, sånt där gör man ju inte själv i en handvändning…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.