Grönt är skönt… och visst stickas det!

Publicerad av

Visserligen är julen förbi, men det bryr sig min julblomma från julen 2021 föga om! Den trivs alldeles utmärkt och som ni ser blir nu flera blad röda och blommorna bildas. Grönt är verkligen skönt så här i januari!

Dessutom blir det ju så mycket ljusare fast vi bara är en dryg månad från vintersolståndet! Då jag drog upp gardinerna imorse vid 07.10 var det redan gryning ute. Solen går nu upp hos oss vid 07.40 och går ner bakom horisonten vid 17.15 sisådär.

Min fjärde dopfilt är nu klar. Eget mönster med enkla flätor som jag håller på att lära mig att sticka. På denna bild är filten ännu inte tvättad och blockerad.

Jag hade garn över från filten ovan, så jag bestämde mig hastigt och lustigt att sticka benvärmare till Lillasyster. Hon har nämligen rätt nyligen virkat dylika åt sig, men var inte nöjd med resultatet och blev besviken eftersom benvärmare åter är i ropet, precis som de var på 80 talet då jag var i hennes ålder.

Inspirerad av Kusin Vitamin i norra Sverige, som också stickar benvärmare för närvarande, satte jag igång. Bråttom som jag hade att komma igång skippade jag allt vad mönster heter. Satte upp 48 maskor och började på…. Den första benvärmaren blev klar idag på eftermiddagen och Lillasyster provade. Passade utmärkt och den blev totalt 42 cm lång. Nu vill hon att den andra blir klar så fort som möjligt och som ni ser har jag en blygsam början. Bäst jag sätter bort detta bloggande och fortsätter…..

6 kommentarer

  1. Det stämmer verkligen! Njuter av julblomman gör jag så länge jag får. Jo jag tycker också det är lite lustigt att benvärmare kommit tillbaka! Lätta att sticka dock!

   Gilla

 1. Hur sjutton lyckas du med att julstjärnan överlever så många år! Min stora dog strax efter jul … kanske den frös ihjäl eller dog i stormen vi hade? 😀 Inte är det mitt fel!!! Hahaha …
  Benvärmare vill jag också ha! Har ett par raggisar som jag nog kan dra upp lite så där snyggt, men benvärmare är bäst! ❤

  Gillad av 1 person

  1. Nu är det ju nog bara lite över ett år som den överlevt, så SÅ väldigt länge är det inte! Den verkar trivas på golvet under fönstret där den står. Inte mig emot! Jag hade den utomhus i somras och nu sedan den varit inomhus göder jag den varannan vecka.
   Benvärmare är åter i ropet hos ungdomarna här. Kanske jag måste sticka och posta till Spanien?? 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.