Morgongåvan

Publicerad av

Det var mörkt ute. Klockan/mobilen ringde vid den vanliga tidpunkten, 06.45. I sovrummet var det en aning kyligt men under täcket var det varmt och skönt. Jag ville verkligen inte stiga upp. Men, men… Plikterna kallade och ur sängen kom jag.

Klädde på mig träningskläderna och gick för att kolla att lika morgontrötta Lillasyster var vaken. Noterade att ngn hade ringt min mobil under natten och kollade…

Jag var nog lika förvånad som Lillasyster när jag meddelade att telefonsamtalet hade kommit från gymnasiet och hon kunde, med gott samvete, blanda sig mellan lakanen igen! Skolan började nämligen två timmar senare denna onsdagsmorgon till följd av den is som bildats av den snöblandade nederbörd vi fått under natten. Man ville inte skicka ut skolbussarna i arla morgonstund med all annan rusningstrafik, utan vänta tills vägarna blev i bättre skick och trafiken var lättare.

Lillasyster kröp tillbaka i sängen och likadant gjorde jag. Unnade mig en extra lat morgon och steg inte upp förrän kl.08.30! Så otroligt härligt en helt vanlig vardag! Lillasyster väckte jag vid niotiden. Skolbussen, som normalt hämtar kl.07.50 kom inte förrän kl.09.50. En helt otrolig lyx tyckte Lillasyster och tyckte nog vidare att varje skoldag kunde börja vid 10 och pågå fram till kl.17 istället för 15.10. Den morgonmänniska som jag inte är, höll helt klart med!

Det blev en härlig morgonstund vid frukostbordet och det sista av adventsljusen innan de packas ner för förvaring till december… ( den avklädda julgranen i bakgrunden packades ner i sin förvaringslådor senare på dagen.)

9 kommentarer

  1. God fortsättning på torsdagen till dig!
   Jo jag måste säga att man gjort kloka beslut ang skolbussarna denna vinter med all snö vi fått och just nu töväder. Inte mycket man kan göra åt vädret precis….

   Gilla

 1. trevligt med lite extra sovmorgon. Jag sov inte bra fast jag sov hemma . Var nog nervös på dottern och att vara hemma m.m . lite spännande dock
  Här står granen kvar och pyntad samma med stakar i fönstren . Skulle gärna ta bort ddet men nu är det ju så att dottern vill ha lite jul då hon är hemma och inte var hemma d¨å det var jul

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.