Håll hårt i hatten gott folk!

Publicerad av
Denna lördag har det gått vågor på vår lilla sjö

Jag trodde faktiskt inte att vädret skull slå om så totalt som det lovades. Inte en droppe regn, åska eller ngn liten blixt ens över natten mellan fredagen och lördagen och ändå vaknade vi till ynka 12 plusgrader efter gårdagens 28! Helt otroligt!

Och kallt blåser det! Nordöstliga vindar har legat rakt mot stugan precis hela dagen och det var riktigt kyligt. Bara att sätta de medhavda shortsen på hyllan och ta fram trekvarts byxorna istället. Lillasyster som inte ens hade packat med ngt i långbyxväg, fick ta fram ett par långbyxor som storasyster lämnat här vid stugan med flit. De är en aning bylsiga på henne minsann eftersom döttrarna är byggda på så olika sätt, men bra i alla fall att dessa finns till hands.

Över natten skall det inte vara varmare än 7 grader och imorgon fortsätter detta mycket svalare väder. Inte mig emot faktiskt, men visst anlände det en aning plötsligt och snabbt måste jag säga.

Nåja, lite vi kan göra åt vädret. Istället får vi fortsätta njuta av finvädret, för solen skiner från en sgs molnfri himmel. Så länge man håller sig i lä från den hårda vinden finns det inte mycket att klaga på egentligen….

8 kommentarer

   1. Lugn bara lugn. 😄 Vi får nog höst vi med. Vanligtvis i oktober någon gång har vi samma temperatur som ni har hemma. Vi är mitt i landet med inlandsklimat och mycket längre söderut….

    Gilla

 1. När det blir så hastigt väderomslag så kan man nog känna sig tacksam för ett par byxor även om inte passformen var den bästa. Vilket tvärt kast temperaturmässigt!

  Önskar en god söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Ja verkligen! Dessa tvära kast är rätt vanliga här på den amerikanska tundran, men de tar oss ändå med överraskning varje gång verkar det som. Dock lär sommaren återvända om några dagar igen….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.