Femton timmar och fyrtiofem minuter…..

Publicerad av

….. med dagsljus på den västra sidan av Potten denna sommarsolståndsdag. Vi har ju dock, till skillnad från er hemma i Norden, mörka kvällar och nätter.

Vid 08.15 den 21.6 tog jag denna bild här vid sommarstugan……

Tack och lov vände vädret redan idag. visserligen blev det 30 grader idag också, men fukten i luften var betydligt lägre det är ju det som gör sådan otrolig skillnad. På förmiddag var det ännu fuktigt efter det hejdundrande åskväder vi fick vid 3 tiden på natten, men vartefter dagen led, torkade det upp och torra, nästan svala vindar svepte in över sjön. Solen är väldigt stark nu förstås och solskydd rekommenderas ända från 9-18, så att sitta ute i ngn sol i någon längre tid föredrar jag inte. Däremot är det varmt och skönt att sitta i skuggan med stickningen i bomullsgarn.

Lillasyster håller ett öga på Sonen och Flickvännen under madrass åkningen. Detta är en lag i delstaten Wisconsin. Att ngn sitter bakvänd i båten för att hålla ett öga på den/dem som dras bakom. Om ngn reagerar på avsaknaden av flytväst på Lillasyster drev båten på egen hand just här och det njöts i solskenet.

Naturligtvis blev det åter en båttur. Inte en gång, utan två ggr hann vi ut på böljan den blå denna dag.

Att slappa i hängmatta med en god bok var inte alldeles fel det heller….

Nu går vi då åter mot mörkare tider, men just nu med endast en minut per dag och vi vet ju alla att detta tar sin lilla tid och tack och lov för det! Det är massor med sommar kvar och en hel del sommarlov kvar för den delen också. För vår del fortsätter veckan vid sommarstugan i några dagar till….

Sedan när mörkret slår till på allvar blir det dags för filtar, brasa i spisen och mys framför en bra film. Allt har sin tid, men just nu är det sommar och sol som gäller ett bra tag till!

10 kommentarer

 1. Det är ju en ganska bra lag med tanke på säkerheten.
  Idag är det halv mulet här, så tror jag slappar inne en hel del idag.
  Inget på agendan förutom lite mat inköp. Skönt så också!

  Gillad av 1 person

 2. Ja det stämmer,det är Carita du kände igen,de övriga är uppe vänster AmadeCasa,,uppe höger Lena Wales,,nere vänster Carita,,nere höger Marianne..Jag har regn just nu,men det ser ut somm det ska ge sig snart..Haé Kram.

  Gillad av 1 person

 3. Det känns lite tidigt att vi redan går mot mörkare kvällar men tack och lov så går det sakta. Tur är väl det för sommaren har precis börjat. Så skönt att ni fått lite drägligare temperaturer och att det inte är lika fuktigt längre. Torrare luft gör stor skillnad.

  Gillad av 1 person

  1. Jo det går ju långsamt fram och skönt är ju det. Inte ngt att deppa ihop över heller. Allt har, som sagt sin tid.
   Torrare luft gör onekligen väldigt stor skillnad. 😃

   Gilla

 4. Härliga dagar ändå trots värmen. Det är tur det finns vatten och skugga. Här fick vi faktiskt regn denna onsdag. Fast inte speciellt mycket, det kunde ha fått vattna rabatterna lite mer ändå. Men temperaturen är blygsam även om solen kom på eftermiddagen.

  Gillad av 1 person

  1. Hur känns det inombords numera när regn utlovas hos er? Lite nervöst kan jag tänka mig, eller…?
   Denna onsdag bjuds vi på fantastiska torra +25 grader och det är underbart! Helt otroligt hur stor skillnaden är när fukten i luften är lägre! 😎☀️

   Gilla

   1. Jo jag kan verkligen tänka mig att det känns en aning nervöst. Tack och lov är det sällan sådana mängder kommer på ett och samma ställe! 😅

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.