Säkert junitecken är det…

Publicerad av
Barn och ledare gör sig klara att deltaga i öppningen av sommarens bibelläger….

… när sommarens bibelläger drar igång. vanligtvis den andra veckan i juni. Strax efter att skolorna tar paus, drar lägren igång. Likaså i de många olika kyrkorna och samfunden häromkring. Bibelläger är populära . Så också i vår kyrka. Det bjuds på sång och musik, diskussioner, bibelläsning, lekar och spel, konst och pyssel m.m, m.m.

I år har vi 55 barn i åldrarna 4-11 som är med, så antalet är inte högt och denna första dag ( måndag) gick lägret nästan som på räls.

Naturligtvis sköter Sonen det tekniska hela veckan på förmiddagarna då lägret hålls. Efter att det är över vid kl.12 åker han vidare till jobbet vid byggaffären för att sedan jobba 9 timmar. Det blir en lång vecka för honom!
Redo för dagen….

Liksom tidigare år sköter jag om den lilla filmsnutten på fem minuter som vi ser på med barnen i de olika mindre grupperna ( barnen med ledare roterar hela förmiddagen i små grupper tillsammans med ledare till olika aktiviteter) och sedan diskuterar. Den fem minuter långa snutten handlar om helt vanliga barn i olika situationer. Situationer som barnen på lägret själva kanske råkat ut för eller hört om. Denna måndag diskuterade vi en pojke som hade nedsatt syn och hur hans vardag ser ut. Vi kom fram till att den är rätt lika barnens på lägret. Dock kunde inget av dem läsa Braille skrift!

Imorgon handlar den lilla filmsnutten om ett syskonpar som är bosatt på östkusten och har bott där hela sitt liv. Mamman i familjen får ett nytt jobb och nu tvingas familjen flytta till Mellanvästern, närmare bestämt delstaten Missouri. Stor omställning för barnen onekligen och det skall bli intressant att höra vart/om barnen på lägret flyttat. Onekligen kommer de vanliga skilsmässorna att diskuteras också, så det lär bli en intressant förmiddag.

Alla vi ledare som jobbar med lägret jobbar ideellt under veckan. Det är en vecka som i regel flyger iväg, och som också ger väldigt mycket. Trötta lär vi vara då vi närmare oss fredagen efter en intensiv vecka….

8 kommentarer

 1. Du verkar ha haft en fin dag med läger och barn. Förstår om det är både intressant och fullt upp.. Och sonen har ochså långa dagar . Va duktiga ni är . Hoppas det går bra med barnen som hamnade flytta och att de hittar en ny bra vardag på nya platsen och hemmet

  Gillad av 2 personer

  1. Tack! Kul med omväxling i vardagen och att jobba med barn har jag alltid gillat. Det skall bli intressant att diskutera morgondagens ( tisdagens) filmsnutt med barnen. Men först är det nästan läggdags för oss…😴

   Gillad av 1 person

 2. Roligt med återkommande evenemang. Säkert givande att fö vara med barnen och ge dem en meningsfull upplevelse.Här har jag nu fått semester, ledigt från både jobb och studier. Skall bli skönt med att bara göra det man vill och då det faller en in.

  Gillad av 1 person

  1. Förra sommaren hölls lägret utomhus till följd av pandemin. I år är första året på tre år som lägret igen ordnas traditionellt både inomhus och utomhus med olika aktiviteter. Det blir väldigt hett när det är +34 att vistas endast utomhus. Men i år är vi som sagt tillbaka till det normala.
   Trevlig semester får jag önska! Njut! 😊

   Gilla

 3. Med andra ord så blir det en intensiv vecka både för dig och din son. Roligt att lägerna är så pass uppskattade för det är viktiga och bra frågor ni diskuterar. Sedan är det självklart alltid roligt att pyssla tillsammans.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.