Visst sitter de latinska rytmerna och stegen!

Publicerad av
Klädd i Peloton jacka är jag klar för vårens första utomhus Zumba

Det har gått ett år sedan jag senast deltog i Zumba och idag, denna kyliga söndagseftermiddag var det så äntligen dags! Naturligtvis klädde jag mig i Peloton jacka för att göra lite reklam! Fyllde vattenflaskan och tog ytterligare en jacka på mig. för vinden var allt annat än varm .

Zumban ordnas av instruktören från gymet där vi var medlemmar innan pandemin. Hon är fortfarande instruktör där och verksamheten har sgs normaliserats igen, men dessa Zumba söndagskvällar drar hon helt oberoende av gymet. Hon började med dessa under våren och sommaren 2020 då det rekommenderades att man tränar utomhus istället för inne.

Jag undrade hur kvällens dansande skulle gå. Med viktnedgång och numera daglig träning, visste jag att konditionen var bra men jag var nyfiken på hur uthålligheten skulle te sig. Jag var också nyfiken på hur många nya danser jag skulle få lära mig i all hast och hur många äldre danser som ännu skulle hägna med från ett år sedan.

Jag blev inte besviken på min egen kropp måste jag säga. Peloton träningen har verkligen gjort sitt och mycket nöjd var jag knappt trött eller andfådd efter den knappa timmen i Zumbans tecken.

Vad jag däremot var mindre nöjd med var eviga Covid hostan. Jag har faktiskt inte haft så mycket besvär med den under de senaste träningspassen här hemma, men under Zumba passet i parken blev det en del hostande. Värst blev det efter passet då kroppen var varm. Luftrören påverkades av den kyliga luften utomhus och det fanns liksom hejd på hostandet!

Zumba stegen satt dock där de skulle och kändes vana fast jag inte dansat på så länge. En del nytt blev det att lära sig, men på det stora hela var jag mycket nöjd med hur mycket av den latinska rytmerna jag ännu hade i mig.

Det blir nog flera pass denna vår och sommar kan jag lova!

Vi var nog ett 20 tal kvinnor som mötte upp under en mulen och ovanligt kylig majkväll.

10 kommentarer

 1. Heja dig att du kom iväg på den igen . Vet ju att det är en favo sak . Och att ni kunde vara ute var ju fint ! Roligt att se bilder som vanligt 😀

  Gillad av 1 person

  1. Jo det var kul!
   Denna Zumba ordnas endast utomhus i ishockey rinken i denna park så om vädret är dåligt annulleras den helt enkelt. Idag var det +16 med en kylig vind. Jackan åkte nog av efter några danser men sattes på igen efter avslutat pass. 😀

   Gilla

  1. Jo så är det ju naturligtvis i en mindre stad. Finns det Arbis i Lovisa? Månne de ordnar ngt liknande?
   Det där med att inte synas är nog mera i ens tankar än ngt annat. Det är klart att alla syns! 😉
   Däremot om man har en bra instruktör betonar hen att det viktiga är att röra på sig. Inte att få precis alla steg rätt. Och det stämmer ju helt klart!
   Dessutom är Zumba en så pass snabb motionsform med så många olika steg att man helt enkelt inte orkar/hinner bry sig om vad andra tänker och tycker. De ser ändå lika fantastiska ut som en själv där i de virvlande salsa rytmerna! 😃

   Gilla

 2. Vad roligt och att få känna att man orkar mer är ju positivt!
  Jag har varit ut på längre cykelturer och det är en underbar känsla då man mörker att man har bättre uthållighet.

  Gillad av 1 person

  1. Jo men visst är det så! Känns mycket bra då kroppen orkar utan att vara helt slut efter ett träningspass.
   Eller om man faktiskt tar ut sig ordentligt, så är återhämtningen relativt snabb ändå. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.