Bakslag…

Publicerad av

Det sägs ju att detta sjukdomsförlopp med Covid varierar. Ena dagen känner man sig bättre för att åter vara sämre följande dag. Nu kan jag ju då intyga att detta helt stämmer in på mig med. Vaknade och kände mig något så när i förmiddags efter åter en god natts sömn. Efter lunchen på eftermiddagen kom Den Stora Tröttheten och Yrseln krypande. Fanns inget annat att göra än att åter bädda ner sig i sängen. Somnade aldrig. Slumrade till lite, men slocknade liksom inte. Möjligen stegring igen, men mätte aldrig tempen och behövde inte ta ngt magiskt piller heller för att kvickna till. Framåt kvällen blev det lite mera fart på patienten.

Nej, nej. Inte så att det blev ngt Peloton pass precis, men åtminstone orkade jag sitta vid skrivbordet och se på film medan jag åt middagen som Maken hade beställt från resturang åt oss alla.

Eller ja… Tre av oss i varje fall. Sonen stannade hemma från skolan idag med ont i halsen. Åkte naturligtvis och testade sig för att ta reda på om han också insjuknat. Svar får vi förhoppningsvis imorgon, lördag innan han skall infinna sig på jobbet tidig eftermiddag.

Dagens överraskning var att Lillasyster, som stannat hemma med symptom i dagarna två, fick negativt resultat på sitt test! Så hon fick åka, som planerat, på konsert med kompisen och dennes föräldrar inne i Minneapolis! Cavetwon kallar sig den brittiska artisten som både hon och kompisen gärna lyssnar till. Som den omoderna mamma jag är hade jag ingen aning om vem detta var och fick googla…. Tydligen en rätt känd kille…. bland tonåringar!

Lycklig Lillasyster åkte alltså iväg med munskyddet/kaffefiltret i högsta hugg. Förhoppningsvis har kompisarna skoj! Jag lär få rapport senare ikväll.

Filmen då? Vad underhöll mig ikväll här i ensamheten i Dotterns kryipn? Jo, jag såg på filmatiseringen av boken Ödehuset skriven av dem amerikanska författaren Paul M Young. Jag har läst boken två ggr. En gång på engelska och då heter den The Shack  och på svenska är jag nästan helt säker på att den heter Ödehuset. Boken var fantastisk, filmen MINST lika bra! Finns på Netflix här, kanske där hemma också och jag rekommendrar den varmt.

Scen ur filmen Ödehuset, baserad på boken med samma namn

6 kommentarer

 1. Covid är en lurig åkomma och många berättar precis samma sak som du gör. Ena dagen känner man sig bättre och nästa dag sämre igen. Det är liksom inget spikrakt tillfrisknande direkt. Skönt att dottern var negativ i alla fall. Hoppas det blir samma svar för sonen.
  Filmen lät spännande och dessutom tycker jag den låter svagt bekant…
  Jag har absolut inte koll på alla nya och yngre artister numera, den saken är säker.
  Fortsatt krya på och ha det så bra som det går!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Alla tre ungdomarna fortsätter att vara friska. Sämre ställt med Maken dock som nu också är positiv….
   Filmen kom ut för ett antal år sedan, så helt obekant är den säkert inte. 😀

   Gilla

 2. Morron. Åh nej . Men så tradigt att det skulle bli så. Men så tur att du har dina vaccinationer . Hoppas att det i nu läget inte blir långvarit eller förvörras

  Gillad av 1 person

 3. Äsch att din make också fått det.
  Här har vi inget munskydds krav mera, men jag bär det fortfarande. Antar att jag är den sista som tar bort det… 😉

  Gillad av 1 person

  1. Jag såg att Finland nyligen tog bort kravet på munskydd.
   Vi har inte haft detta krav ’officiellt ’ på nästan ett år. Affärer, sjukhus, kliniker, biografer etc har istället själva bestämt hur de gör beroende på antal fall i staten.
   Varit en lugn mars och april , men nu är fallen på uppgång igen…..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.