Ut på böljan den blå!

Publicerad av
Klockan 08.00 var vi redan ute på katamaranen som skulle ta ut oss till havs.
Morgonen började med 45 minuter i vattnet. Det var tre sällskap i lika många båtar utrustade med cyklop, snorkel, och simfötter som simmade omkring och tittade på fiskar, sköldpaddor, korall mm.
Maken ger sig ut. Beredd på lite äventyr och vackra undervattensvyer

Det blev en fantastisk dag ute till sjöss! Härliga vindar, kunniga och trevliga turistguider som styrde och ställde på båten som erbjöd en sightseeing tripp till havs på fem timmar. Det enda ngt negativa var att vår dag började kl.05.30 på hotellet, vilket ju nog var i det tidigaste laget ändå. Väl framme vid hamnen Port Allen mötte vi upp med de 33 andra passagerarna , kaptenen och besättningen och gick ombord. Att simma och se på fiskarna stod först på programmet denna tidiga morgon.

Efter 45 minuter i vattnet ungefär, steg alla ombord på båten igen och det blev dags för en utsökt frukost. Inget går uppemot färska, tropiska frukter och en fantastiskt god äggröra med ost, broccoli bitar och salladslök. Att vi alla dessutom var vrålhungriga, gjorde ju maten ännu godare!

Strax efter den utsökta frukosten fick vi sällskap…..

Hawaii spinner dolphins – den minsta delfinen i världen

Båten besöktes av ett stort stim med delfiner! Massor av små delfiner som simmade framför och runt katamranen! Hoppade upp och snurrade runt i luften, därav deras namn. Nästan så nära att man kunde ha klappat dem från båten, men dessa är fridlysta och skulle absolut inte röras.

Efter en stund fortsatte färden längs Kauais kust. Norrut. Förbi Waimea Canyon där vi var igår, men då på land. Denna gång till sjöss och vi fick se de hisnande klippformationerna och sandstränderna från havet.

Lillasyster, liksom resten av familjen trivdes alldeles förträffligt på båten.

Eftersom vindarna var de rätta vindarna idag, berättade kaptenen att motorerna nu kunde stängas av och seglen kunde hissas. Hon var enormt glad och nöjd, eftersom detta inte hade hänt på flera veckor. Man måste helt enkelt ha de rätta vindarna och dessa hade vi turen att ha idag. De jättelika seglen hissades, motorerna slogs av och så seglade vi. Det var tyst förutom vågorna som slog mot båtens sidor och småpratet som hördes mellan passagerarna. Solen värmde nu ordentlig eftersom det hade hunnit bli tolv på dagen och det var dags att styra tillbaka söderut och mot Port Allen.

Innan motorerna slog på igen blev det dags för ännu en väldigt god måltid som bestod av en lokal nudel sallad, hummus, färska grönsaker och ‘wraps’. Allt serverat kallt och vackert uppdukat på små tallrikar. Inga foton fick jag till här, för det är rätt svårt att äta och fota samtidigt som man håller i allt för brinn kära livet, så att den goda maten inte blir delfin mat!

Efter måltiden togs seglen ner och vi började färden hemåt igen. Söderut från Napal’i kusten. Återigen blev det att stanna båten flera ggr. Denna gång var det inte delfiner som sågs utan….

The North Pacific humpback whale, hela 2 stycken!

Andäktigt och tysta stod vi vid relingen flera ggr på vägen tillbaka och fick se valar. De har simmat ända från Alaska trakterna ned till Hawaii för att föda. Både honor och hanar. Diar sedan sina ungar och efter några månader återvänder de norrut. De vuxna på sgs tomma magar eftersom det finns väldigt lite för dem att äta i Stilla havet kring Hawaii öarna! Otroligt fascinerade djur! Guiden berättade vidare att när en unge föds kan den inte simma! Mamma val måste bära den på ryggen i några dagar tills den lär sig att simma!

Efter att vi hade stannat flera ggr för att spana ut över havet och också fått se flera valar, återvände vi till Port Allen. Det blev en helt oförglömlig dag och ännu har vi flera dagar kvar i detta paradis….

Saltstänkta och genomblöta men ändå mycket glada efter en sådan fantastiskt fin dag!

9 kommentarer

      1. Jo, då jag var barn och spenderade mina somrar i Fäboda var vattnet otroligt varmt om det var 20 grader! Nu vågar jag ju knappt lägga i stortån i den temperaturen! 😂

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.