Svindlande höjder (och djupa dalar)!

Publicerad av

Dag två i på ön Kauai i Hawaii går mot sitt slut. Vi är tillbaka på hotellet efter en intressant dag. Färden gick till Hawaiis Grand Canyon. Nämligen Waimea Canyon.

Formad genom årtusenden av vatten och vulkaner är denna krater här på Kauai majestätisk och imponerade. Man kände sig ytterst liten framför denna åsyn kan jag meddela. Fotona ger denna enorma krater inte rättvisa, men förhoppningsvis får ni er en liten uppfattning i alla fall om hur fantastiskt vackert och imponerande det var.

Vi började på över 1 000 km höjd över havet och vartefter kom vi längre nedåt. Vi körde istället för att vandra. En vandring skulle onekligen ha varit kul och väldigt utmanande, men vi reser ju som sagt med Makens föräldrar och denna vandring lämpar sig verkligen inte för ngn i deras ålder.

Det lite lustiga med Kauai är att det förekommer tuppar, hönor och kycklingar över hela ön! Ingen vet riktigt hur och varför, men enligt legenden slapp de lös under en orkan på 1990 talet någongång och sedan dess har de funnits någorlunda tama fjäderfän av detta slag över hela ön.

Efter mycket körande och flera utsiktsställen vände vi tillbaka mot hotellet. Då började det regna, så det passade alldeles utmärkt att vi vände kosan hemåt. Först blev det dock ett stopp vid Kauais och Hawaiis största kaffeodling, Kauai Coffee. Det blev glass köp för oss som inte dricker kaffe och kaffe för de andra.

Logon för kaffe odlingen målat på cafe borden.

Vid middagstid var vi tillbaka på hotellet igen. Imorgon, tisdag väntar andra äventyr….

8 kommentarer

  1. Vilken härlig utflykt i väldigt vacker och hisnande miljö! Det lät som ett bra beslut att ta bilen så att alla kunde njuta av dagen. Vandra kan ni göra en annan gång.

    Ha en spännande tisdag nu!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.