Luciadagen 2021….

Publicerad av

… ja som ni förstår firas ju inte Lucia i regel här på andra sidan Potten. På sina håll, som tex vid Svensk amerikanska institutet i Minneapolis, men annars inte. Deras luciafirande går vanligen av stapeln under helgen innan eller efter själva Luciadagen dock.

Luciamorgon på SVT

För att ge mig själv lite Luciastämning såg jag på TV och andra trevliga videon med skönsjungande barn och ungdomar.

SVTs Luciamorgon, bland annat är alltid ett trevligt program. Utomhus sjöngs det vackra sånger i en hel timme. Ingen snö fanns på marken, men jag gissar nog att tårna på samtliga medverkande skönsjungare var en aning blåfrusna efter det en timme långa framträdandet.

Jag gav mig själv en liten julblomma Luciadagen till ära! Här är inte hyacinten en julblomma, utan en vårblomma. Amaryllisen är däremot en julblomma, men affären hade endast fullt utslagna sådana, så jag köpte ingen Var inte så säker att den skulle blomma ända fram till julen.

Pizza…. på finländskt vis!

Luciamiddagen bestod av en finländsk pizza och den blev så god och jag var så nöjd!! Länge sedan sist!

Luciamönstret dagen till ära på spetskalendern var enkelt, roligt och blev som det skulle. Det senaste dagarna har jag varit allt annat än nöjd med mönster luckorna om man så säger, men idag var det skoj!

2 kommentarer

  1. Ärligt talat är jag inte helt insatt i om det är fler länder än Sverige och övriga nordiska länder som firar Lucia. Italien gör det säkert men annars…
    Här blommar våra amaryllisar så jag tror tyvärr att de är utblommade lagom till själva julhelgen. Det är inte helt lätt att parera…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.