Morgonsnö och ledigt

Publicerad av
Ett tunt lager snö täckte hustaken då vi steg upp denna lediga fredag ( Våra fönster är nätbeklädda, så det är inte lätt att få bra foton genom dem.)

Visst var vi förvarande av meteorologerna om att vi möjligtvis skulle få snö över natten. Hela gårdagen snöade det ordentligt i den norra delen av staten, och under natten fick vi alltså ta del av det allra första vita denna säsong. Lite mysigt och vintrigt kändes det ju, men nu, några timmar senare är snön ett minne blott och vi ser ut över november landskapet. Det där gråa ni vet. Det där gråa som jag tydligen borde ha ojat mig över igår vid mataffären.

Denna fredag är det ledigt för ungdomarna från skolan. Igår var det terminsslut på höstterminen och på måndagen tar vinterterminen vid. Idag fredag jobbar lärarna, rättar prov och betygssätter, men eleverna får en dag hemma. Inte dem emot!

Sonen är tillbaka vid gymnasiet denna förmiddag för att finslipa ljussättningen för musikalen My Fair lady som har premiär ikväll. Som vanligt står Sonen inte på scenen, utan bakom. Eftersom han jobbat med gymnasiets teater produktioner alla fyra åren han gått där, är det han som är mer eller mindre ansvarig för ljussättning för helgens musikal. Han lär dessutom upp en yngre elev som skall ta över för honom nästa år, då han själv har lämnat gymnasiet och söker nya äventyr bland molnen över North Dakota i pilotutbildningen.

Lillasyster har läxor i kemi. Inte vilka läxor som helst heller. Det skall bakas i mammas kök och sedan skall det skrivas uppsats om detta bakande. Vad händer om man lämnar bort, ändrar eller tillreder receptet på annat sätt? Receptet väljer eleverna själva och Lillasyster valde pumpamuffins. Först skall dessa bakas enligt receptet och dokumenteringen påbörjas och nästa helg skall dessa tillredas på ett litet annorlunda sätt och resultatet på bakningen skall analyseras och slutföras. Inte ett helt dumt skolprojekt och definitivt inte ngt som vi gjorde under kemin i det dåvarande högstadiet.

Det blir säkert ett intressant projekt för henne och mamman tänker hålla sig helt ur köket medan bakandet pågår. Dessa är ju Lillasysters läxor och följaktligen borde hon själv utföra dem.

4 kommentarer

 1. Här var det nyrenoverat på bloggen som bjuder på varma och fina färger!
  Så då har ni vinter hos er nu. Tyckte inte det var länge sedan det vara sensommarvärme men förändringen kan komma snabbt.
  Kan tänka mig att sonen är väldigt duktig som klarar av att ansvara för ljussättningen men det låter som en bra plan att lära upp en efterträdare.
  Vilken spännande läxa för lillasyster. Våra elever arbetar också med ”kökets kemi” vilket brukar vara uppskattat. Kemi är helt klart ett bredare ämne än när jag läste det men jag tyckte ändå det var mycket intressant och roligt.

  Önskar er en fin inledning på helgen!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Sent omsider tyckte jag det var dags för lite höst färger på bloggen. Borde ju ha tagit hand om detta för ett bra tag sedan….
   Jodå. Vintern eller ’senhösten ’ är kommen i Minneapolis. Mera snö utlovas i helgen. Vi får se hur mycket som sedan sist och slutligen kommer.
   Sonen hade faktiskt tänkt sig en karriär inom det tekniska inom teatern, men ändrade sig när intresset för flygplan tog över.
   Jag var aldrig ngn hejare på kemi, men hittills tycker Lillasyster bra om ämnet. 😀

   Gilla

 2. Ser lite ut så där som då man försöker fota bild på datorskärmen, menar ert nät framför fönstren 🙂
  Snö? Skojigt! Vi har inte fått nån än och för min del klarar vi oss utan, men nog lär den komma och få se om det blir -20 graders perioder också.

  Gillad av 1 person

  1. Den lilla snö vi fick igår, fredag är borta sedan länge.
   Nu har det utlovats ett redigare snöfall, men vi får ju se vad det hela blir till…..
   skall det vara -20 tycker jag vi lika gott kan ha snö. Fast precis som dig gnäller jag inte särskilt över en snöfri vinter. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.