Det avskyvärda höstmodet

Publicerad av

Nämen det är ju alldeles för bedrövligt säger jag. Höstmodet alltså! Ofta ligger vi ngt år efter er där hemma, så kanske ni hade detta bedrövliga höstmode förra hösten?

Jag begav mig ut idag i jakt på mjukisbyxor åt Lillasyster. Vi har ännu inte riktigt hittat några hon vill ha. Inte för att hon är så kräsen, mera pga tidsbrist under veckorna då kvällarna är extremt korta med hennes hemkomst kl.16.40 från skolan och under helgerna har hon inte velat ge sig i kast med ngt shoppande . Alltså har det hela lämnat.

Imorse medan vi intog en snabb frukost tillsammans frågade jag henne om hon fortfarande var intresserad av mjukisbyxor? Jodå, det var hon. Jag bad henne gå till nätsidan på en av hennes favoritställen för ungdomar och hon tittade snabbt på vad de hade att erbjuda. Visade mig inga byxor hon var intresserad av, men dock en jacka med huva….

Nåja, efter förmiddagens cykelpass och snabbt intagen lunch åkte jag iväg. Nu skulle det shoppas mjukisbyxor!

Väl inne i affären hittade jag ganska snabbt en hel drös utav dessa slags byxor och slogs åter av de oerhört tråkiga färgerna denna höst. Det handlar om senapsgult, orange,vinrött, grått, vitt och svart åtminstone och så en gammaldags rosa. Brunt finns också med i färgskalan, som så ofta på höstarna och olika nyanser av grönt. Gärna mossgrönt, men också ljusare nyanser. Och mjuka, slappa kläder. Ungefär som om pandemin skulle ha slagit till nu, istället för nästan två år sedan då så många som möjligt tog jobbet hemåt och satt i mjukisbyxor och sköna tröjor framför sina skärmar.

Men jodå, visst kom jag hem med tre par byxor och den där sköna jackan som Lillasyster hade sett på nätet imorse.

Sedan fortsatte jag till min affär som ligger alldeles i närheten. Ett par nya jeans skulle sitta bra hade jag tänkt och samtidigt tog jag en titt på dammodet för att se om det var ngt bättre än ungdomarnas val. Det visade sig att dammodet var precis lika bedrövligt . Murriga, tråkiga färger och lösa, slappa kläder.

Jeans hittade jag i varje fall, men då jag kom till kassakön stod där tio kunder framför mig och endast två kassor var öppna. jag tjuvlyssnade till den ena kvinnan som jobbade i kassan. Hon tjänade ett äldre par och försökte prompt truga på dem affärens kreditkort. De tackade gång på gång nej, men hon gav sig inte. Nehej, tänkte jag. Detta hade jag varken tid eller tålamod med, så jag gick tillbaka till hyllorna med jeansen, lade dem snyggt tillbaka och gick helt sonika ut ur affären. Det bidde alltså inga jeans för mig denna dag. Med en chans på femtio procent att behöva stå och munhuggas i kassan över ett kreditkort som jag varken behöver eller vill ha efter att ha stått i kö i en halv timme eller så, kunde jag gott ha bättre saker för mig.

Dock undrar jag ju förstås: hur ser höstmodet ut där du bor? Samma slags murriga, tråkiga färger eller mera livat? Eller kanske du gärna köper kläder i dessa färger och inte har ngt emot om höstmodet ter sig just så?

6 kommentarer

 1. Inte är det så många färgklickar här heller då det gäller höstens mode.
  Jag är också i behov av nya jeans, men att pröva kläder och speciellt
  Jeans är oftast inte alls roligt… Ibland borde man köpa många på samma gång så att man har på lager 😉😅

  Gillad av 1 person

  1. Jo men precis! Jag ville inte ta tid att gå in i ngn provhytt jag heller och så såg jag kön till kassan och hörde expediten och hennes trugande…. Lika bra att lägga byxorna tillbaka på hyllan då!

   Gilla

 2. Höstmodet brukar bjuda på liknande färger här tycker jag. I höst är det dessutom mycket stickat som gäller. Jeans är jag i akut behov att köpa men tycker det är svårt att hitta en trivsam modell. Får göra ett nytt försök…

  Gillad av 1 person

  1. Jo en del stickat här med. Dock har vår höst varit så varm hittills att jag gissar att det stickade knappast går år. Det har varit shorts ännu till för ngn dag sedan eftersom vi konstant har haft över +20. Alldeles för varmt för stickade plagg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.