Höst

Publicerad av
Korstörnen på framsidan av vårt hem är nu mera gulfärgad än grön och blir glesare och glesare för varje dag som går

Jo men visst. Trots denna veckas otroliga värme och fukt ( eller vad sägs om +27 och +29 grader och 64% luftfuktighet?) skriver vi första oktober vi med och träden är vackrare än vad de var för ett par veckor sedan. Vi har mest gult runtomkring oss, men även gult, brunt och orange syns nu överallt. Alla dessa fantastiska färger bevittnade jag idag när jag var ute på en körtur och gjorde ärenden, men även här hos oss på andra sidan Potten är Farbror Polisen mindre glad om man sitter med mobilen i handen när man rattar en bil, så det blev inga bilder naturligtvis.

Storabror skjutsar Lillasyster till matchen

Något annat hos oss som är ett klart hösttecken är homecoming. Detta är en stor tradition i gymnasiet och sgs alla elever åker för att se på den amerikanska fotbollsmatchen som spelas mellan hemmagymnasiet och ett annat lag på hösten. Lillasyster och fem andra kompisar åkte på matchen ikväll. Det märks att hon går sista året i mellanskolan och börjar på gymnasiet nästa år. Mitt i allt är ngt sådan som denna fotbollsmatch viktig. Eftersom Sonen går sista året är han liksom färdig med allt vad gymnasiet heter. Han är som bekant redan antagen till pilotutbildningen vid universitetet dit han ville komma in, och nu är det liksom bara att tuta och köra igenom detta sista året i gymnasiet, för att sedan äntligen få börja lära sig flyga ännu flera olika plan och så småningom kalla sig fullfjädrad pilot. Vad är en amerikansk fotbollsmatch vid gymnasiet längre, liksom?

Däremot var det väldigt snällt av honom att skjutsa Lillasyster till hans skola och om en stund hämtar han hem henne också, som utlovat.

Runtom dammen på baksidan av vårt hem börjar vi se en hel del gult också

Bilden ovan visar en del av träden bakom vårt hem. Snart ser vi grannarna igen när alla löv har fallit. Tyvärr är färgerna en aning tidigare i år än normalt. Detta till följd av stressen som träden erfor hela sommaren till följd av den långa torkan. Hösten har hittills också varit relativt torr, även om vi fått mera regn än vad vi fick under hela sommaren. Förhoppningsvis får vi en ordentligt lager med snö denna vinter, men det är ju lite si och så med den vita varan numera också. Vilket i sina tur får mig att tänka på Greta Thunberg och hennes outtröttliga kampanj för klimatet och mot världens regerande herrar. Hon är onekligen tuff den unga damen och man kan ju bara hoppas att världens ledare börjar lyssna till henne och alla andra klimat aktivister så fort som möjligt. Jag är helt övertygad att vår jord anpassar sig. Däremot tvivlar jag lite på att människan överlever många hundra år till… eller? Vad tror ni?

2 kommentarer

 1. Greta Thunberg är verkligen en tjej med skinn på näsan men dessutom en tjej med stort mod och ett viktigt engagemang. I Sverige får hon ta emot en del skit bland annat på sociala medier. Ibland tror jag det handlar om bittra vuxna som själva inte gör ett dugg i miljö- och klimatfrågan men inte tål att se en ung flicka agera. Tyvärr tror jag att hennes kön spelar in när vuxna gnäller. Det är sällan som unga människor kritiserar henne. Visst måste vi vara rädd om vår jord och så är det bara!

  Trevlig lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Hon verkar bry sig föga om all skit hon får på sociala medier. Likadant i USA. Åtminstone satte hon Sverige på kartan redan före pandemin! 😉
   Hon fortsätter med sitt engagemang och det ena talet är mera utpekande än det andra.
   Förhoppningsvis blir hon hörd av makthavarna för hon lever ju dessutom som hon lär med båt över Atlanten osv.
   Tuff är hon onekligen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.