Snabba beslut och tvära kast!

Publicerad av
En Lillasyster och en Fiona

Egentligen var det tänkt att jag skulle skriva hemifrån Förorten ikväll. Istället sitter jag fortfarande i sommarstugan en blåsig och nästan härligt kylig augustikväll. Maken har egentligen en veckas semester denna vecka….. Jobbar man både i operationssalen och har administrativa uppgifter har man aldrig ngn riktig semester och denna vecka är det fullt upp med möten, pappersarbete m.m, m.m. Imorgon, onsdag flera möten, men efter att Lillasyster frågade om vi kunde stanna en extra dag, kollade Maken hastigt och lustigt om han kunde deltaga via skärmen. När det visade sig att detta var möjligt, gjorde han slag i saken och så beslöt vi att stanna ytterligare en dag.

Sisu stenen som den förra ägaren köpte och tänkte att ordet betyder ‘serenity’… Inte ivrigt, men kul ändå att vi fick behålla den lilla stenen.
Den lilla blomrabatten bakom stugan är nu rensad så gott det går. Det växer stora tallar och granar över hela vår tomt, så det är inte så enkelt att hålla allt fritt från barr! Snyggare blev det i alla fall för stunden.
Som husmor får man ibland vara lite extra kreativ. Mat var medtagen för tre dagar, inte fyra. Knackkorv hade jag dock i frysen och medtagna rotfrukter och buljong gick det lätt och smidigt att koka ihop en finsk korvsoppa. Att vädret är tillräckligt kyligt för att äta soppa gjorde ju inte saken sämre.
Strax efter korvsoppa och just före Makens kvällsmöte hann vi ut med båten en snabb sväng. Ut på böljan den blå och vi var alla förvånade över hur varmt det var på sjön, när det var så pass kyligt vid stugan. En halvtimme hann vi vara ute och köra runt och det var så väldigt skönt.

Imorgon lär jag blogga från Förorten men med denna familj och våra tvära kast, kan man aldrig så noga veta…!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.