I arla morgonstund

Publicerad av
Solen gick upp för nästan en timme sedan

Klockan är 07.01 lokal tid och här sitter jag. Med två hundar som nödvändigt ville ut för sina morgonbestyr. Det var bara att parvla sig ut sänghalmen, dra på sig shorts och kortärmat och gå ut.

När jag väl satt mig här på verandan gick det ju inte att klaga. Fåglarna kvittrar, solen är varm och sjön är alldeles stilla.

Det är Fjärde Juli helgen. Det vill säga USAs nationaldag firas. Sgs alla sommarstugor är nu åter fulla med folk och det festades här och var till långt in på småtimmarna igår kväll.

Inte undra på att det nu är tyst och stilla.

Två båtar har jag hittills sett ute på sjön, så jag är nog inte den enda ’tomte’ som är vaken.

Igår kväll var det många båtar ute på sjön

Vi hade också vår lilla fest. Eller fest och fest…. Det blev glädjerop och stora kramar när Dottern anlände hit till sommarstugan sent på kvällen. Efter fullbordad arbetsdag satte hon sig i bilen och körde från universitetsstaden norrut hit till sommarstugan. Det är en lång körning på fyra timmar efter avverkat dagsverke, så naturligtvis var mamman en aning orolig. Tack och lov hade hon inte stött på varken björnar eller rådjur och själv tyckte hon att färden hade gått rätt snabbt ändå. Poddar höll henne sällskap i bilen och till oss anlände hon kl. 21.30.

Hundarna var lika glada att se Dottern som Dottern var att se henne!

Imorgon den 4.7 är ju den egentliga nationaldagen, men jag gissar nog att det blir en hel del fart och fläkt idag med. Inte minst smällare och fyrverkerier….. så länge inte hundarna blir så rädda så stör inte fyrverkerier och smällare mig nämnvärt.

Det börjar bli fullt i vår lilla sommarstuga…..

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.