I valet och kvalet

Publicerad av

Så här satt de efter att Lillasyster just hade stigit av skolbussen idag på eftermiddagen. Far och dotter framför datorn. Ser ni vad de tittar på? Jo, just det. En ny harpa. Det är endast två år sedan vi köpte harpan som hon spelar på nu, men nu har hon gått så fort framåt och också vuxit så mycket på längden, att hon helt enkelt vuxit ur sin harpa! Det är nu snart dags att sälja tillbaka hennes petite pedal harp och uppdatera till en Full concert grand harp, vilket också blir den sista harpa vi köper eftersom det är en fullstor harpa.

Affären och fabriken, Lyon and Healy, finns i jättestaden Chicago, som ligger ca.680 km sydösterom Tvillingstäderna. För två år sedan flög Maken och Lillasyster ner till affären, där kvinnan som Maken hade kontaktat tog emot dem. Lillasyster fick prova två olika harpor och tyckte riktigt bra om dem båda, men valde sedan den som kom hem med henne och Maken. Det är ju inte så lätt att ta hem en harpa på ett flygplan precis, så den kom några veckor senare som levererans.

Nu lär det bli samma historia igen. Dock lite mera kompilcerat den här gången, eftersom vi har en harpa att sälja tillbaka också. Ännu har vi inte kontaktat samma kvinna som betjänade oss förra gången, men jag gissar att det finns en plan för hur dettta kommer att gå till väga….?

Dock fick Maken reda på att företaget, Lyon and Healy, är efter i tillverkningen. Förfrågan på dessa stora, vackra instrument har tydligen ökat och nu är tillverkningen alltså efter. Det mesta på en harpa görs för hand, så från början till slut tar det runt ett åt att tillverka en harpa! Vi får se om vi kanske får ngn slags rabatt om vi hamnar att vänta länge, för billiga är dessa instrument inte!

Maken har okså hittat en del begagnade harpor på nätet runtom i landet, tillverkade av samma företag. De är rejält nedsatta i pris, men problemet är ju att det inte går att ta sig en titt på dem innan de skickas över halva landet. Kommer den sedan fram till Förorten och inte alls ser lika fin ut som på bilderna på nätet och ljudet är ännu värre, ja då finns det ju inga garantier och man har i stor sett kastat slantarna i sjön.

Maken har också hört sig för  med Lillasysters instruktör  ifall hon hört om ngn begagnad harpa som säljs här i Tvillingstäderna och just nu verkar det inte finnas ngn, men chansen att ngt dyker upp finns ju. Då skulle det ju vara betydligt lättare att åka och ta sig en titt också.

Jaja, man skall ju stöda sin barn i deras intressen, men om ngn hade sagt åt Maken och mig hur mycekt vi skulle lära oss om detta ämne för si så där fem år sedan, skulle vi nog bara ha skakat på våra huvuden och kanske skrattat en aning. Det var i femårsåldern då Lillasyster började prata om att hon så gärna skulle vilja lära sig spela harpa…

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.