En sommardag i juli…

Publicerad av

Medan Dottern befann sig på resa i Europaresa längtade Lillasyster ngt otroligt efter henne. Inte för att de normalt spenderar så där väldig mycket tid tillsammans, men ändå… Lillasyster kunde inte vänta att få hem Storasyster igen.

Förra veckan, en solig och varm dag  (men inte het, för hettan har ni stulit ifrån oss där hemma i Norden!) blev det en riktigt systerdag för Lillasyster. Dottern hade bestämt sig för att spendera dagen med henne  och jag måste säga, att jag inte är helt säker på vem som sist och slutligen hade roligare.

Bärpajen på fotot ovanför skapades gemensamt på eftermiddagen. Dottern älskar att inspireras och vara kreativ i köket och hade sökt upp receptet på denna härliga paj. Lillasyster agerade assisterande kock och resultatet ser ni ovan. Behöver jag ens nämna att den smakade utsökt och otroligt somrigt?

Före pajen bakades, åkte systrarna iväg till Lillsasysters favoritmatsälle som serverar snabbmat asiatisk stil. Det blev  asiatiska nudlar, kyckling i apelsinsås och puffar med Neufchatel ost. Mums så gott  och Lillasyster var mer än nöjd, som ni helt klart kan se på bilden.

Som mamma är det ju naturligtvis härligt då barnen kommer överens och har skoj tillsammans. Att Dottern flyttar ut i höst då hon börjar i högskolan, känns inte så där riktigt bra just nu, men vi kommer väl nog alla att vänja oss så småningom. Det är ju livets gång det handlar om, som föräldrar får man ju inte behålla dem hemma,  fast egentligen vill vi ju inte det heller.

Tack och lov får vi vänja oss lite långsamt eftersom Dottern åtminstone detta läsår kommer att komma hem under loven. Vem vet hur det blir året efter det, men den dagen, den sorgen, som det ju så bekant heter.

 

6 kommentarer

 1. Vad vacker paj och dekorationen, ser god ut! Då barnen växer så kommer de ”små sorgerna” vartefter. Å jag kan bara tänka mig hur det blir den dagen de flyttar hemifrån, det sker snabbare än man tror. Ha en fortsatt skön semester!

  Gilla

  1. Pajen var väldigt god och ja, man vänjer väl sig när barnen flyttar ut ett i gången gissar jag. Just nu i skrivande stund verkar det ännu en aning främmande, men snart nog är det dags när vi flyttar Dottern… Lär nog blogga om den stora dagen…

   Gilla

 2. Hej på er!

  Nu har jag kommit in på bloggen och läst upp mig lite! Sitter upp på vinden och vi har +32 gr varmt inne och varmare ute. Igår seglade mörka moln lugnt förbi men inte en droppe regn. Visst är det skönt med tropisk hetta men här hos oss kan det också bli för mycket av det goda.
  Du har fördelsdag i morgon och från oss här hemma En stor kram och många grattis!!
  Ha en fin dag! Något smått är på kommande men varan har tagit slut och ev. denna vecka skulle en ny beställning göras??

  Hälsningar, mamma

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.