Smärtan…

Publicerad av

… i den opererade foten kommer och går och de senaste dagarna har inte varit särkilt roliga precis. Detta hade nog kirurgen varnat för också innan ingreppet. Trots ett rätt litet ingrepp är det ju ändå ett ingrepp och det kommer att vara smärtsamt de första dagarna till de första veckorna till och med.

Tack och lov fick jag bra med smärtlindring utskriven och tar den dygnet runt. Dock inte OxyCodon pillren. Dem sparar jag till natten om det bara går. Lite roligt hade jag åt mig själv igår kväll när en ny socka skulle sättas upp på strumpstickorna. Jag hade tagit den starkare värkmedicinen ngn timme innan och värken hade lugnat ner sig märkbart i foten. Tyckte inte att jag kände av ngt i huvudet heller, men se att lägga upp maskor på fyra stickor och sticka med en femte, gick inte alls vägen! Efter det tredje försöket gav jag upp och berättade åt Maken om mitt problem. Varpå han skrattade gott och sedan påpekade att det är just därför man inte får köra bil när man tar dessa mediciner: man TROR att man är klar i huvudet, men så är inte fallet, helt klart.

Idag, onsdag har jag orkat vara vaken mera än vad jag var första dagen efter operationen. Och har stickat klart en socka och lagt upp en till. Det är inte mycket annat jag kan göra för tillfället eftersom ingen vikt får läggas på högra foten. Det kommer nog att bli två och en halv långa veckor innan gipset och stygnen kommer bort….

Min vy av mina fötter dessa dagar….

Denna blogg kommer troligtvis att bli väldigt innehållslös de kommande dagarna. Stickning och stillasittande get ju inte så mycket material att skriva om precis. Jag får väl hålla er underrättade om de senaste alstren jag knåpat ihop….

Enkla, traditionella, finländska sockor av melerat garn….

Måste däremot sättas upp medan huvudet är klart. Annars går det på tok! Eller egentligen… det går inte alls!

2 kommentarer

  1. Vissa operationer ger ganska så stor smärta efteråt även om det inte är större ingrepp och det är vanligt när det gäller just fötterna. Bra att du har effektiv smärtlindring att ta till i alla fall och själv tycker jag inte det finns någon anledning att vara tapper.
    Du får passa på att lägga upp maskorna och sticka vid rätt tillfälle helt enkelt ;-)’

    Önskar dig fortsatt god bättring!

    Gillad av 1 person

    1. Tack för de vänliga orden! 😊 Nej, jag ser ingen som helst anledning till att vara tapper. Det finns bra smärtlindring att ta till och det gör jag absolut. Måste säga att jag tycker det vore rent ut sagt korkat att inte lindra smärtan när det går. Det är lätt att bli trött av smärta också.
      Tacksam är jag att jag inte är ngn som normalt har konstant smärta.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.