Bland blommor och blader….

Publicerad av

Med denna tisdags utlovade temperatur på 27 plusgrader var det dags att börja tänka på att plantera blommor i krukor utanför vårt hem. Jag är inte lika heltokig i blommor och blader som den där äldsta Dottern min, men visst tycker jag om att göra det fint runtomkring mig på våren och sommaren.

Det finns ett fint växthus- och trädgårdsodling väldigt nära oss och jag borde besöka det oftare än jag gör. Butiken har en massa fina gåvor och där kunde man nog hitta både det ena och det andra åt ngn som fyller år kan jag tänka mig.

Idag var det dock blommor som gällde och det tog sin lilla tid innan Maken och jag hade valt ut vad vi ville ha….

Här hade vi börjat fylla kundvagnen. Det blev både grönt med dekorativa blad och så färggranna blommor. När vi väl hade börjat välja vad vi ville ha gick det hela rätt fort och vi kunde betala och åka hem. Nu började jobbet…. Medan Maken gjorde sig klar att åka till ett andra jobbmöte för dagen ( Det första tog han han via skärmen ute på verandan med kaffekoppen kl.07.00. Tidigt visserligen, men det finns värre sätt att ta möten på!) tog jag på mig trädgårdshandskar och satte igång.

På trappan blev det två likadana krukor och jag hoppas att dessa blir riktigt fina vartefter sommaren lider. Det är roligt att sätta ihop egna planteringar, men särkilt van och bra på det är jag inte. Man får pröva sig fram och se hur det blir… Kanske göra anteckningar inför nästa vår…?

Efter att krukorna ovan var klara tog jag mig an de fyra balkonglådorna på baksidan av vårt hem. Vi hade redan två stycken, men Maken hade inhandlat och satt upp ytterligare två, så det fanns att plantera i.

Även här hoppas jag att blommorna växer och frodas och blir riktigt fina vartefter veckorna går. I den nedre bilden på golvet syns också min basilika som jag haft inne hela vintern, men nu alltså flyttade utomhus. Förhoppningsvis klarar den sig och tar fart den med.

Sist men inte minst flyttade jag åter ut julblomman/julstjärnan. Gissar nog att den kommer att få stora chocken och tappa en del blad, för att sedan ta fart och börja växa. Åtminstone gick det till så förra sommaren då den flyttade ut. Nu skall det emellertid bli så pass svalt som 10 plusgrader denna natt, så jag tog för säkerhets skull in julblomman under taket på nätverandan för att skydda den. Imorgon när det blir lite varmare igen under dagen får den flytta tillbaka till sin nya plats.

10 kommentarer

 1. Så fint det blev med planteringarna! Julblomman imponerar verkligen men det var nog klokt att låta den tillbringa natten inomhus. Sommarblommor tar jag itu med nästa vecka.

  Önskar en fin onsdag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det är ett trevligt göra att plantera blommor på våren. Piggar upp! 😊🌷
   Julblomman verkar ha klarat natten bra på verandan under tak. Så fort luften blir lite varmare här på förmiddagen lägger jag ut den igen….
   God fortsättning på onsdagen!

   Gilla

 2. Bra val du gjorde! Och när växterna tar sig blir det ännu finare.
  Ni har haft det jättevarmt! Här kom en svalare period på några dagar med regn och +11 – +15 grader, men det behövdes. Nu går vi snart tillbaka till +21 och det är skönt, men +27 börjar vara i varmaste laget 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag hoppas blommorna blir ännu finare när de börjar växa och förhoppningsvis trivas!
   Nja, jättevarmt har vi inte haft. Mera normalt varmt för våra sydligare breddgrader än Lovisa. 😂
   Om några veckor är det +30 varje dag…. Vilket jag inte alls tycker om! 🥵

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.