Morgonidyll

Publicerad av

Inte ett, utan två par svanar landade på den nu öppna dammen bakom vårt hem denna morgon. Det skränas och trumpetas och det tog inte länge förrän det senare ankomna paret jagade bort det första. Svanar kommer inte speciellt bra överens med andra svanar och Kanadagäss har vi kommit fram till under dessa år med denna damm som granne.

Återigen har det lovats väldigt varmt. Jag trodde vi hade nått värme igår med 25 plusgrader, men denna onsdag skall vi tydligen ända upp till 28 grader. Med solens värmande strålar skulle det inte förvåna mig och vi kommer upp till +30. Vi får nog överväga på eftermiddagen om vi borde slå på luftkonditioneringen eller inte. Dock bjuder en sådan här vårvärme oftast inte på den berömda, tunga luftfuktigheten, så det kan hända att vi klarar oss utan A/C ändå.

Lillasyster spenderar ytterligare en dag hemma i sängen med en förkylning som hon säkerligen drog på sig under förra veckan resa. Nu har jag ju ingen aning om det var damen som satt bakom oss på planet från London till Reykjavik, som smittade ner Lillasyster, men hon hostade stup i kvarten. Däremot lät det mera som om hon gjorde sitt bästa för att hosta upp en lunga och inte riktigt var förkyld, utan möjligen rökare sedan länge tillbaka… Skall man däremot flyga efter en världsomfattande pandemi med dylik hosta, borde nog ett munskydd bäras för att skydda lite mera för alla i närheten. Denna dam skulle verkligen inte ha varit den enda, eftersommaren såg flera passagerare på både plan och flygfält som bar munskydd. Detta är ju liksom inte längre ngt konstigt.

Däremot testade Lillasyster negativt för Covid, så det viruset har vi tydligen inte i huset igen. Skönt, för det går runt igen och Maken har en kollega som åter insjuknat. Det basuneras liksom inte ut över hela världen längre när ngn insjuknar, men viruset är definitivt här för att stanna.

Denna dag skall njutas till fullo. Jag fick gårdagens välbehövliga städning gjord efter solnedgången i går. Jag kan liksom inte motivera mig att dammsuga och skura golv när vädret bjuder på dessa fantastiska, nästan sommardagar. Inkommande helg anländer den mera normala vårvärmen åter och egentligen är ju detta bara bra, för 28 plusgrader i april är en aning i överkant även på våra breddgrader….

En trevlig onsdag får jag önska er alla var ni än råkar befinna er!

4 kommentarer

 1. Svanar är inte speciellt vänskapliga nej och inte Kanadagäss heller för den del. Dessutom så hörs de rejält.
  Så irriterande när man hamnar framför någon som hostar hela tiden. Det gjorde jag senast när jag åkte buss men då bytte jag plats. Nu fungerar det ju inte så på ett flyg. Skönt att lillasyster inte har Covid men visst är viruset här för att stanna.

  Önskar en god kväll nu!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Lillasyster repar sig. Inga klagomål som helst på denna onsdag.Jovisst är både svanar och gäss högljudda, men bor man som oss nära en damm, så det är bara att tolerera. Och trevligt med allt fågelliv är det verkligen. 😊

   Gilla

 2. Vårtecknet med svanar och de är så fina men har högt skränande ljud…krya på lillasyster bra hon var negativ . Tyvärr är det väl så att viruset kommer för alltid finnas här nu.
  Jag måste säga att jag älskar denna årstid så att vara lite mer ledig nu är inte dumt alls

  Gillad av 1 person

  1. Jodå. Covid är här för att stanna.
   Tack! Lillasyster är bättre, men ännu inte helt frisk. Rejäl förkylning hon ådrog sig.
   Våren är väldigt ljuvlig, även om vi vaknade till snö denna söndag.
   Du hade lite tur i oturen med din olycka med tanke på när på året den hände….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.