Snowball dodgeball

Publicerad av

Klockan var 19.30 och det sprangs, jagades och kastades låtsas snöbollar som var mjuka och det skrattades och skrek. Kvällen spenderades med barnen vid kyrkan bland annat i gymmet där det gick vilt till. Pojkarna mot flickorna. Flickorna mot pojkarna. Träffades man av en mjuk snöboll var det bara att sätta sig ner medan den vilda leken fortsatte. Till slut satt de flesta deltagarna på golvet i båda lagen och kvar stod en segrare. Lite som brännboll som vi spelade då jag var barn, men med en hel massa sk snöbollar. Istället för endast en boll.

Det åts gott, hämtpizza. Säkert alla barns favorit. Det övades julsånger och det sågs på ett intressant avsnitt på TV/Youtube om Ester i Bibeln. Ett avsnitt gjort av barn för barn. Det pratades om Esters mod och en brandman intervjuades där han berättade situationer i hans arbete där det krävdes mod.

Jag har skrivit detta förut, men det tål att upprepas. Barn- och ungdomsledaren i vår församling är fantastisk. Trebarnsmamma själv och har fullt upp. Förstår att barn behöver ha blandade aktiviteter på kvällen efter en lång skoldag. På onsdagskvällen varje vecka bjuder hon minst sagt på dylika aktiviteter och detta uppskattas av både vi som turas om och hjälper till, föräldrarna och inte minst av barnen.

En riktigt trevlig kväll alltså!

En del av de tokroliga snöbollarna som användes i Dodgeball som spelades denna kväll.

2 kommentarer

  1. Vilken bra och härlig kväll det blev och visst behöver barn och ungdomar vettiga aktiviteter. De behöver dessutom röra på sig.
    På gympalektionerna i Sverige är det en vanlig aktivitet och kallas då för spökboll eller gränsbrännboll.

    Trevlig torsdag!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.