I-landsproblem: läckage

Publicerad av

I dagens oroliga värld med krig, klimatförändringar, politikers äkta män som blir antastade i sina hem, inflation etc kan det faktiskt vara lite skönt att stanna i sin egen lilla bubbla och gnälla över våra små problem. Och samtidigt vara lite tacksam för att dessa problem går att fixa med lite lim och ‘ elbow grease’ som vi säger på engelska.

Det är nämligen så att vår bubbelpool läcker! Vi som älskar vår bubbelpool! När det visade sig för flera år sedan att det skulle innebära nästan gastronomiska summor att sätta in en bastu i vårt hem, bestämde vi oss för en bubbelpool istället, Inte samma sak, men ändå en mycket lyxig kompromiss.

I mitten på augusti, närmare bestämt den 18e hade vi en reparatör här för att fixa en lampa bakom det lilla vattenfallet i bubbelpoolen. Precis som med allt annat går saker och ting sönder ibland och behöver fixas och underhållas.

Reparatören kom och gick och det hela blev fixat på ett kick. Lampan fungerade åter och mysfaktorn var total igen när det bubblades i mörker.

För cirka två veckor sedan märkte jag att vattnet i bubbelpoolen avdunstade väldigt snabbt. Jovisst var det torrare i luften nu när det var höst, men gick inte vatten nivån ner ganska snabbt ändå….?

Jag presenterade mina tankar för Maken, som undersökte saken…. Jodå, det visade sig att jag tyvärr hade rätt! Det finns ett litet läckage i bubbelpoolen precis där lampan har installerats.

Bakom bubbelpoolen är marken onekligen våt…..

Maken kontaktade affären och deras reparationsavdelning därifrån vi köpte bubbelpoolen. Ett mycket känt märke som börjar på J…. Jodå, kvinnan som sköter om reparationer etc skulle ringa tillbaka. Maken förklarade vidare att vi ville få problemet omhändertaget så fort som möjligt eftersom vattnet behöver bytas innan vintern. Det är ju så mycket lättare att göra detta innan det är iskallt ute och vattenslangen är alldeles styv. Jo, men naturligtvis, blev svaret.

Vattnet filtreras genom det vita filtret fastsatt på vattenslangen när jag åter fyller upp bubbelpoolen.

Jag fyller fortfarande upp bubbelpoolen var tredje till var fjärde dag. Senast idag. Maken har ringt tillbaka och lämnat ytterligare meddelanden, men längre än så har vi inte kommit…. Förrän idag då kvinnan äntligen ringde Maken på jobbet och bad så mycket om ursäkt och hon skall göra sitt allra bästa för att få en reparatör hitskickad i början av nästa vecka! Alltså håller vi tummar och tår och fortsätter fylla upp vår fina bubbelpool ‘ in the meantime’.

To be continued…..

4 kommentarer

 1. Jämfört med allt annat som händer i världen så är det tämligen harmlöst men samtidigt så är det ändå viktigt att få det åtgärdat tänker jag. Hoppas att det ska fungera planenligt nu.
  I valet mellan bastu och bubbelpool skulle jag aldrig ens överväga en bastu men det är självklart en smaksak.
  Önskar en bra start på helgen nu!

  Gillad av 1 person

  1. Är man som finländare uppvuxen med bastubad är det nog ngt jag saknat…. Maken byggde en bastu åt oss i vårt förra hem, men det var inte riktigt möjligt i detta nyare, så det blev en bubbelpool istället.
   Ja, förhoppningsvis blir läckaget åtgärdat innan det blir mycket kallare….

   Gilla

 2. Läckage är alltid jobbiga – på många sätt – var de än inträffar, och det ena leder ofta till det andra. Som du säger, ett i-landsproblem i sig… men ja, vi får och vi ska vara lite i vår bubbla ibland för visst är det mycket otäckt som händer just nu. Knappt så man varje dag orkar med nyheterna…

  Gillad av 1 person

  1. Som journalist måste det ju ibland vara ngt av en plåga att ständigt behöva ta del av nyheterna och världsläget tänker jag.
   Kan tänka mig att det är viktigt för dig att ha en ’bubbla’ också.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.