Höst

Publicerad av

Det har tagit sin lilla tid, men nu tror jag allt att hösten har på riktigt nått oss med och det är verkligen på tiden! Äntligen har vi lite normalare höst temperaturer även om vi fortfarande desperat behöver få regn här i Tvillingstäderna. Hörde på radionyheterna idag medan jag var ute och körde att vi ligger efter med nederbörd med så mycket som 250 mm denna höst! Vi får hoppas på ett riktigt våt november eller mycket snörik vinter! Personligen skulle jag heller ta väta än snö i stora mängder…..

Snart ser vi grannhusen bakom oss igen….
Hösten är vacker runt dammen vår…..

Eftersom förmiddagen var så mulen och grå bestämde jag mig för att spendera eftermiddagen i köket och få lite gott bakat eftersom kakmonstren här hemma åter hade ätit upp det hembakta. Naturligtvis kom solen fram just som jag hade lagt igång smeten….

Medan jag hade deg till kanelbullar på jäsning i brödmaskinen ( så behändigt!) bakade jag en sats av dessa peppriga kakor ovan. Med melass,kanel, kryddpeppar mm. En av både Makens och Lillasysters favoriter.

Deg till kanelbullar klar att rullas ihop.

Degen blev klar en stund efter att de peppriga kakorna var klara och då var det bara att stjälpa ut den på köksön och baka bullar. Jag experimenterade med detta amerikanska recept och lade till kardemumma och russin från det finländska receptet som jag normalt använder. Ville testa för att se hur resultatet skulle smaka. ( Det blev riktigt gott med de tillsatta ingredienserna)

Medan bullorna jäste en andra gång tog jag stickningen, lade på mig höstjackan och stegade ut i solen en stund. Det var verkligen skönt att bara njuta av strålarna och ta in lite mera D vitamin innan vintern.

Snart dags att sticka tån. Detta blir ett julklappspar till Svägerskan tror jag….

Efter jäsningen bytte jag om till träningskläder och slog till med dagens träningspass medan bullorna gräddades i ugnen. Jag hann precis få in 35 minuter på Peloton då ugnen i köket pep och det var dags att ta ut färdiga bullar. Ni vet ju hur gott det doftar hemma när det bakas, eller hur? Man skulle nästan bara kunna baka för att få njuta av den hemtrevliga doften och sedan inte ens äta det goda!

Klara bullar och hemmet doftar så ljuvligt!

2 kommentarer

 1. Oj vad gott det ser ut!! Du är väldigt duktig på att baka! Jag bakar väldigt sällan. Det är bara yngsta sonen som gillar kakor och bullar här. Har inte någon köksmaskin heller som orkar göra degen till bullarna 😂. Vad bjuder man på i USA när man får besök? Här bjuds nästan bara på mat, öl och vin. Någon fika tradition som i Norden finns inte här.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tycker om att koka och baka under den svalare delen av året och kakor går åt hos oss! 😂
   Min brödmaskin är väldigt behändig att ha för att göra degen, men satsen blir inte väldigt stor. Dock passar det bra nu med endast 3 stycken hemma.
   Inget fika/dopp här heller. Mat bjuder man på. Kommer det spontant gäster en eftermiddag räcker ett glas vatten om ens det. Inget krav på att det skall serveras kaffe, bullar och annat sött. Lite skönt faktiskt. 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.