Höstlov=Slapplov

Publicerad av

Visst hade vi haft en del planer på att resa dessa dagar nu när Lillasyster har höstlov, men de blev inte av. Vi hade lite tänkt åka och hälsa på släkten i Arizona, men eftersom Maken inte fick ledigt, skippade vi det hela.

För några dagar sedan frågade Lillasyster om vi har ngt planerat under dessa dagar när hösten bjuder på lov och jag svarade alltså nekande på detta. Var inte säker på om hon skulle bli besviken? Kanske hade hon gått och funderat på ngn trevlig liten resa? Höstlovet är ju faktiskt förlängt med en dag i år och började idag, onsdag och pågår fram till söndagen. Visst skulle vi bra hinna med en liten resa ändå, vi har ju gjort dylika förut.

Däremot blev hon bara glad och lättad över att vi hålls hemma. Hösten har minsann varit en omställning vad gäller skolan och studierna. Ny skola, klart större läxberg och kvällarna blir alt annat än tidiga. Lillasyster har dessutom blivit en inbiten nattuggla, dels för att hon är kvällsmänniska och har massor med energi från och med 20 tiden, dels för att då jobbar hon som bäst på läxorna. Detta i sin tur gör ju inte morgnarnas uppstigning lättare. Att stiga upp kl 07.05 för att sedan ta skolbussen endast 50 minuter senare är verkligen en effektiv morgon i mitt tycke. Hon sover helst så länge hon kan till följd av sina sena kvällar.

Hur har denna första lovdag spenderats då? Jo, men naturligtvis har det slappats! Uppstigning vid 11, en sen frukost, mera slappande och slöande och påklädning vid 15! Läxberget som är stort trots lov har hon också börjat beta av en smula, vilket förstås är bra.

Däremot sin vanan trogen har hon fått mera vind i seglen nu på kvällen och håller som bästa på att städa sitt rum (kl.22)!

Imorgon är hon bjuden på kalas och det ser hon fram emot. Lite kul med vänner är aldrig fel, eller hur?

En favoritbild på denna Lillasyster, som alltjämnt är och förblir yngst i syskonskaran, men som sannerligen inte så liten längre….

10 kommentarer

 1. Ja, ungdomar har en annan dagsrytm. Jag läste någonstans att deras hjärnor inte riktigt börjar jobba ordentligt förrän på förmiddagen 😂. Min sons skola börjar 07:30!! Han stiger upp kl 06:15 och skolbussen går kl 07:00 – alldeles fel tider om du frågar mig! Men den tyska skolan hör faktiskt inte till mina favoriter heller – skulle kunna skriva en roman om allt jag irriterar mig på 😉.

  Gillad av 1 person

  1. Lika tidigt brukar gymnasiet börja hos oss. För ett par år sedan visades det genom undersökningar att lågstadiebarn har lättare att stiga upp tidigt och börja dagen tidigare medan ungdomar klarar sig bättre med en senare skolstart. Då ändrades skoltiderna, så nu börjar ’vårt’ gymnasium kl. 08.20 och lågstadiet kl. 07.45. Mycket bra tycker jag! ( mellanstadiet börjar allra sist, kl. 09.10.)
   Det finns nog en hel drös med saker jag kunde klaga på också, men om jag jämför skolorna här i norra USA jämfört med dem i södra delar av landet, har jag lite att klaga på. 😀

   Gilla

 2. Visst är det trevligt med en resa på lovet men samtidigt så kan det också vara skönt att vara hemma. Jag kan förstå lillasyster. Hon kan sova lite längre och hinner beta av en del av läxorna vilket måste vara skönt. Så ett kalas på det och ledigheten är väl i hamn. Städa klockan 22 det finns däremot inte på min karta 😀

  Trevlig torsdag!

  Gillad av 1 person

  1. En jag sitter nog helst med stickningen jag vid 22 tiden. Ngn städning har nog förekommit vid den tiden på dygnet i enstaka fall, men inte ofta.
   Jo jag tror hon är nöjd med höstlovet hittills och kalaset verkade vara litet men trevligt.

   Gilla

 3. Jag förstår Lillasyster. Att resa är kul – för det mesta. Men det kräver också energi.
  Vet jag som sitter åtta timmar i buss ibland för att se två timmar innebandymatch…
  Sedan är det SÅ skönt att ”bara vara hemma” ibland ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.