Runda som tefat… men goda ändå!

Publicerad av
Dagens bakverk blev en aning stora….

Ja, vad gör mor i huset när det är lite dåligt med mjöl i burken och hon inte vill åka till affären bara för mjöl och har redan lagt igång med smeten…? Jo, hon häller minsta lilla droppe som finns kvar i burken ner i smeten och hoppas på det bästa…. Det var inget fel på smaken på den kaka som jag åt, Smaken var det inget fel på en kaka som jag åt, men som synes de blev lite väl stora och runda om tefat!

Däremot var det en alldeles ypperlig eftermiddag att stå i köket eftersom Herr Höst kom på besök och med sig hade han Herr Vinter i form av små vita flingor som virvlade omkring i några minuter innan de försvann lika hastigt och lustigt som de hade kommit.

Temperaturen idag vid 13 tiden….

I förrgår satt jag alltså ute med stickningen i 27 graders värme. Idag stod jag inne i köket och bakade och hade slagit på båda ugnarna och gräddade bananbröd i den ena och kakorna ovan i den andra. Och hela huset doftade så gott. Ute ven vinden och slet ilsket av de färgglada löven av träden och det kändes verkligen som oktober!

Inte mig emot faktiskt. Det är sannerligen dags för höst, men snön får gärna dröja ett tag till… Har vi (o)tur vaknar vi till lite vitt på marken imorgon, fredag. Vi får ju se….

Dagens färdiga…

Denna blogg skulle inte vara min blogg om den inte innehöll en daglig stickuppdatering och jag kan med glädje meddela att jag alldeles just blev klar med sockan ovan. Den passar dessutom min fot och är varm och skön! Nu dags att lägga upp maskor till socka nr. 2….. På återseende kära läsare och medborgare i Cyberrymden!

11 kommentarer

 1. Det är ingen skillnad hur de ser ut, det är smaken som gäller! 🤗 Å de ser verkligen goda ut!
  Jag är imponerad av hur snygga sockor du gör. Du har blivit skicklig!

  Gillad av 1 person

  1. Jo det är smaken som gäller och dessa blev goda! 😋
   Tack! Sockan som jag visar på bilden är jag riktigt nöjd med. Tekniken börjar sitta. Förhoppningsvis blir den andra lika bra….. återstår att se, men den är påbörjad åtminstone. 😀

   Gilla

 2. Så länge kakorna smakar bra är det ingen ko på isen 😀
  Vädret bjuder verkligen på tvära kast hos er men jag minns att du för någon vecka sedan skrev att snön nog inte är långt borta…
  Så fina sockor! Bra jobbat där 😀

  Önskar er en fin fredag nu!

  Gillad av 1 person

 3. Fina kakor. Gör väl inget om de är stora de räcker ju längre då. Igår hade vi 11 grader ännu ganska sent på eftermiddagen . Riktigt skönt väder faktiskt .Fina sockor det är aktuell tid för dem nu snart .

  Gillad av 1 person

  1. Sockorna är bra övning och har varit roligt att lära sig sticka! 😃
   Mera kakor är på kommande idag eftersom satsen som detta blogg inlägg handlar om redan är slut! 😱
   Fast nu har jag rikligt med mjöl….😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.