Den allra sista….?

Publicerad av
Solnedgången vid 19.05 ikväll var en aning rödare/mera orange än vanligt till följd av skogsbränder…..

… dagen med 30 plusgrader för denna gång? Ja, man kan verkligen hoppas. Det blåste hårt också. Ett lågtryck är på väg in över staten och imorgon på kvällen lär jag sitta och huttra här ute på verandan i jeans och långärmat. Ikväll är det ärmlöst och shorts som gäller till följd av den kvava luften ännu strax före klockan åtta. Och om sanningen skall fram räknar jag nästan timmarna till de där jeansen får dras på igen. Visserligen är detta väder inte helt ovanligt för årstiden på dessa breddgrader, men är man uppväxt i Norden och det är det september säger kroppen alltjämnt till att det är höst. Oavsett vilken breddgrad man för närvarande befinner sig på verkar det som.

Jag fick äntligen åka och klippa mig idag. Två veckor senare än min beställda tid till följd av Covid som kom som en ovälkommen gäst hos oss för två veckor sedan. Eftersom min frissa lider av astma, tyckte jag då att det var bäst att annullera min bokade tid. Hon tackade mig för detta idag och berättade hon att inte alla hennes kunder är lika omtänksamma. Synd tycker jag, eftersom jag tycker det hör till att man tänker på sin nästa, men kanske det inte är så självklart ändå….?

Det var frestande att ta det riktigt kort, men eftersom mitt hår är väldigt tjockt rekommenderade min proffsiga frissa att låta det vara axellångt. Bra rekommendation för jag trivs verkligen i detta mycket kortare hår.

Efter att håret var klippt begav jag mig till mataffären för en del förnödenheter och fick mig ett gott skratt när jag betalade maten. Räkningen gick på USD 82 för tre personer. Och detta var efter att jag avrundade till jämnt belopp. ( Datorn i kassan frågar nämligen om man vill avrunda sitt belopp och skänka dessa extra slantar till behövande.) Innan dess hade jag tankat och det blev nästan samma pris.

Och så får vi önska Drottning Elizabeth en vila i frid. Alltså blir man 96 år får man verkligen lämna detta jordelivet, men lite chockande var det ju nog att höra ändå. Man tänkte ju nog liksom att det borde hända rätt snart. Hon har ju inte synts till i offentliga sammanhang på ett bra tag nu. Kan tänka mig att hon tyckte det räckte med detta jordelivet och ville bege sig till sin Prins Philip. Efter ett så långt regerande tyckte jag det är väldigt litet begärt-faktiskt. Och nu har Storbritannien en kung istället. Och nu har jag återigen en språkfråga: Camilla är nu en ‘Queen Consort’ på engelska, men vad kallas hon på svenska?

8 kommentarer

 1. Va fin du blev i håret . Och fin sol nedgång . Ja man trodde ju ilite ratt kungligheterna var odödliga …. mem de får följa alla andra i detta skede. Må hon få vila i frid

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack och god morgon där borta!
   Nä. Ingen är odödlig. Egentligen är kungligheterna helt vanliga människor de med som råkar födas med en titel…. Inte en jag skulle vilja ha! Trevlig fredag! Sängdags hos oss! 😴

   Gilla

 2. Så fin du blev och vilken lagom längd!

  Jag tror att det svenska ordet är drottninggemål vilket innebär hustru till en regerande kung. Dock har jag hört att Camilla kommer att bli drottning. Om det stämmer återstår att se…

  Gillad av 1 person

 3. Den som fyllt 96 år har haft ett långt liv, och så innehållsrikt som hennes… oj, oj.
  Tänkte samma, att hon nu äntligen har återförenats med sin make. Det var hjärtskärande att se bilderna av henne i kyrkan på hans begravning ifjol ❤

  Gillad av 1 person

  1. Ja verkligen. Kan bara hålla med….
   Samtidigt som jag förundras över folk som intervjuas och är helt chockade över drottningens bortgång. Alltså vid 96 får man ju nog liksom kasta in handduken vare sig man är drottning eller ej tänker jag….🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.