Träning med svenska kungen?!

Publicerad av

Nej, men detta var ju lite extra kul! Svenska kungen hittade jag på Peloton idag! Första gången jag någonsin sett någon från Sverige eller de andra nordiska länderna. Tydligen har Peloton hittat dit nu också. Häftigt!

Idag hittade jag Kung Carl Gustaf på the Leaderboard på Peloton skärmen!

Om ni ser på fotot ser ni ju helt klart att det faktiskt inte är den riktiga kungen eftersom deltagaren är i 40 årsåldern och om jag minns rätt har kungen alldeles nyligen fyllt 76, precis som min egen far. Lite kul att se ngn som tränade i Sverige på samma gång som jag tränade här i Förorten är onekligen kul!

Det finns instruktörer lite överallt i världen, USA förstås eftersom företaget är amerikanskt, Storbritannien, Tyskland och Australien har också instruktörer. Olika långa pass hålls i olika tidszoner och sparas på Peloton servern och det är bara att välja och vraka.

Den dagliga träningen har börjat gå bättre och bättre efter och igår på söndagskvällen slog jag till och med nytt personligt rekord på ett pass på 20 minuter! Där överraskade jag både mig själv och Maken, eftersom vi båda hostar ganska rejält ännu efter förra veckans Covid. Hans lungor drabbades värre än mina och han tar lugnare pass, men tränar varje dag. Man behöver ju inte ta ut allt bara för att det skall räknas liksom.

Idag blev det även ett lugnare pass för min del på 30 minuter. Mina ben var alldeles färdiga efter gårdagens personliga rekord, så det var bara att låta kroppen ta det lilla lugna.

Imorgon, tisdag väntar två pass direkt på morgonen, 2×20 minuter. Det första lite hårdare än det andra. Vi får se hur det går…. Instruktörerna föreslår de olika hastigheterna på pedalerna ( hur snabbt man cyklar) och hur tungt man skall ha vägen så att säga. Detta är endast rekommendationer och man får så klart göra precis som man vill. Det lustiga är ju att jag följer deras instruktioner trots att de befinner sig i New York City eller London och har ingen aning om hur jag väljer att träna.

Vi var tveksamma innan vi köpte denna träningscykel, men eftersom vi också betalar en medlemsavgift till Peloton varje månad, blir det helt klart av att vi använder cykeln. Maken och jag sporrar varandra och tävlar sinsemellan, så visst blir det träning av! Viktnedgång för oss båda och nu efter Covid märks det ju att vi båda tränar regelbundet. Kroppen orkar komma igen rätt snabbt ändå. Man behöver absolut inte vara ngn elit, men daglig träning ör oerhört viktig för både kropp och knopp! ( Och får jag dessutom träna med svenska kungen är det ju onekligen lite speciellt…! 😉)

Idag tränade jag med instruktören Ally Love från New York City.

4 kommentarer

 1. Själv hade jag faktiskt ingen aning om vad Peloton var men nu börjar jag förstå lite mer. Kondition är ju lite av en färskvara så det gäller att få till daglig rörelse. Allt är bättre än inget och har man varit sjuk får man ta det i lite lugnare takt. Vår dotters svärmor köpte en motionscykel men hon får ont i knäna av den så vi ska få den av henne vilket jag ser fram emot. Att man betalar ett abonnemang tror jag sätter lite extra press på träningen och det är bra.

  Gillad av 1 person

  1. Men så roligt att du nu vet vad en Peloton tränings cykel är! Tror inte de är så väldigt vanliga i Norden ännu. Företaget är endast åtta år gammalt, men blev omåttligt populärt när alla gym stängdes under pandemin och folk började söka andra alternativ till gym besök. Likadant hos oss och vi ångrar inte vårt köp!
   Medlemsavgiften på USD 44/ månad för hela familjen är inte ens hälften så mycket som på ett gym. Dottern på universitetet använder appen på mobilen för att deltaga i yoga, promenader, löpning, styrketräning osv så utbudet är enormt och instruktörerna proffsiga.
   Hoppas ni får god användning av träningscykeln som ni får överta! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.