Vårlov…. och rätt skall vara rätt

Publicerad av

Sovmorgon. Så skönt! Väckarklockan stängdes av igår kväll och vid 08.45 slog jag upp min blågrå imorse. Ungdomarna här hemma har vårlov och det fanns ingen anledning för oss att stiga upp i ottan. Dagen till ära råkade Maken också få ledigt från jobbet denna dag, helt oplanerat.

Här hos oss existerar inget sportlov i februari/mars som ni har där hemma, utan ungdomarna har jullov (eller vinterlov som det egentligen heter) i december. Sedan fortsätter skolan ända till månadsskiftet mars/april då vårlovet nalkas.

Detta gäller dock endast för skoldistriktet som våra ungdomar går i. Det varierar kraftigt mellan de olika skoldistrikten eftersom det inte finns några statliga bestämmelser hur de olika skoldistrikten går till väga. Staten Minnesota med väsendet/ministeriet för utbildningen bestämmer vad som skall läras ut och hur många skoldagar ett skolår skall innehålla. Säkert andra detaljer också, men annars har de olika distrikten väldigt fria händer i hur de går till väga.

Våra ungdomar har alltså en och en halv veckas vårlov med början idag, denna torsdag och det njuts redan, trots att vädret minsann inte är särskilt vårlikt med endast ngn plusgrad och kalla vindar. Barmark visserligen men än gäller det nog att pälsa på sig i dunjackan när man sticker ut nosen genom dörren.

Sonen hade hoppats få flyga idag, men till följd av det lågt hängande molntaket (så att säga) blev det ingen flygning av.

Denna bild är från förra veckan då Sonen befann sig ovan för molnen en kylig eftermiddag.

Själv rev jag upp mitt senaste stickprojekt idag på eftermiddagen. Satte upp maskor igår för en ny sjal i spets ( vad annars liksom?!) och märkte innan jag lade bort projektet för kvällen att maskorna inte stämde. Funderade på saken en smula innan jag somnade och kom fram till att jag nog skulle gilla det hela bättre om jag rev upp och började åter. Sagt och gjort.

Rätt skall vara rätt

Nu på kvällen har jag redan stickat förbi där jag slutade igår kväll, så jag måste säga att jag är väldigt nöjd med att jag rev up ändå…..

10 kommentarer

 1. Så skönt med ett vårlov och visst är det härligt att för sova klart. I dag steg jag upp kvart i nio och det var välbehövligt.
  ”Gör om och gör rätt” är ett populärt uttryck så det var nog bra att du repade upp maskorna igen.
  Önskar en fin fredag!

  Gillad av 1 person

 2. får väl hålla md om att ni ochs¨å behöver få nå lediga dagar såvida inga sportlov existerar hos er…. det var ju inte så kul det Skönt med sovmorgnar

  Gillad av 1 person

  1. 😂 Men tack. Det var ju generöst av dig att ge våra barn lite ledigt också!
   Eftersom sportlovet inte ens existerar hos oss vet ju eleverna inte om ngt annat heller. 😉

   Gilla

   1. 10 dagar. Lika långt som jullovet. Fast runt julen känns ett 10 dagars lov kort och nu på våren känns det långt och lyxigt med 10 dagar….🤔😂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.