Hjälper våren på traven uppe i norr….

Publicerad av
Gången ner till sjön är rensopad…..

Lördagen bjöd på kyla och likadant har vi vaknat till kyla denna söndagsmorgon. Dock strålar solen från en alldeles klar himmel och bara det i sig själv höjer ju humöret på alla sätt och vis, eller hur?

På lördagen tog jag tag i både spaden och kvasten och hjälpte våren på traven med att skotta och sopa bort snön. I och med att vi befinner oss i slutet på mars, står solen tillräckligt högt att den smälter trots kalla grader. Någon timme senare var det klart synligt att solen gjorde sitt jobb och torkade upp den lilla snö som fanns kvar på gången ner till sjön och runtom på andra ställen där jag sopat.

Ute på promenad…..

På lördagseftermiddagen tog jag dessa två på en promenad. Naturligtvis fanns det en hel del att snusa på och det tog oss en stund att gå ut till stora vägen och tillbaka igen. Lilla Fiona verkade inte störas det minsta av kölden och hade inte ens lust att gå in i stugvärmen då vi kom tillbaka till stugan igen.

Maken, Dottern och Pojkvännen åkte in till det lilla caféet och tog en kopp kaffe medan Dottern jobbade på med sina studier. En helg med familjen i stugan är visserligen skön avkoppling, men samtidigt måste studierna så klart upprätthållas.

Köttbullar med brunsås, grönsaker och potatis ( inte synliga i bilden) serverades på lördagskvällen

Som synes ovan blev det en riktig nordisk klassiker till middagen på förfrågan av Dottern. Maten åtnjöts under trevliga samtal om dittan och dattan.

Morgonens bild

Denna söndag har vi åter vaknat till fantastiskt solsken men rejäl kyla för årstiden, -11 grader. Senare denna söndag väntar några timmar i bilen igen på väg tillbaka till Förorten. Bättre körväder än detta kunde vi knappast få. Om ett par veckor är vi tillbaka här i Lilla Paradiset.

Dottern och Pojkvännen åker sydösterut till studiestaden och Wisconsins huvudstad Madison och resten av oss beger sig sydvästerut tillbaka mot Tvillingstäderna.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.