Snö!

Publicerad av
Kl.07.30 på onsdagsmorgonen

Jo men visst fick meteorologerna rätt igen. Vi vaknade till en vit värld imorse och det har fortsatt hela dagen. Off and on. Dock har temperaturerna hållit sig just på ngn plusgrad hela dagen, så trots att det fortsatt att snöa har snön smultit vartefter. Alltid något i all fall.

Dagen har dock varit kylig. Luften har varit råkall , trots att det egentligen inte är så väldigt kallt om man tittar på temperaturen, men det var en sådan där kyla som går igenom märg och ben. Ett tag på eftermiddagen satt jag med min tjocka morgonrock ( ovanpå kläderna) på mig framför värmen från den öppna spisen och läste. Verkligen skönt.

Jag sträckläste och kom igenom boken. Den blev, sist och slutligen, riktigt bra. Knappast läser jag denna av Elin Hildebrand igen. Jag har svårt för riktigt hemska, och/eller sorgliga böcker. Denna bok var, som alla hennes böcker, välskriven, men att komma igenom den tog onekligen ett tag. Normalt plöjer jag igenom denna författare på fem röda mer eller mindre, men inte denna gång. Dock kan jag ändå rekommendera boken. Inte alla har samma vilda fantasi som yours truly. Och som sagt. Den är väldigt bra om man är bättre på att hantera sorg och hemskheter än vad jag är.

Nu är det åter kväller och jag har precis kommit hem från mataffären. Så lyxigt att handla mat antingen mitt på dagen eller sent på kvällen då få andra handlar. Scannade och betalade för allt i självbetjänande kassan och det gick som på räls.

Nu är det däremot hög tid att blanda sig mellan lakanen. God natt från den västra sidan av Potten.

8 kommentarer

 1. Tråkigt väder då det regnar och snöar 🌨om vartannat. Men vi vill ju ha bort snön 😀
  Javisst är det skönt att handla mat då det är lite folk i butikerna. Jag brukar också scanna själv det är behändigt.

  Då man hittar en fascinerande bok eller serie så sträckläser man lätt, så din bok var säkert bra!

  Gillad av 1 person

  1. Jo, men det är ju så i mars. Vintern vill stanna kvar men våren vill in…. Väldigt enkelt och lätt att scanna varorna själv, jo. Behändigt!
   Min bok blev riktigt bra, men den började tungt och sorgset…. Ändå är jag glad att jag fortsatte igenom den, för den blev som sagt väldigt bra mot slutet. 😃

   Gilla

 2. Skickar lite sol och värme härifrån 😀 vi har inte haft någon riktig vinter i år och nu är våren här med 20 grader och härligt solsken! Körsbärsträden blommar och nu börjar den bästa årstiden enligt mig 😉

  Gillad av 1 person

 3. Då stämde prognosen för er del. Här är det utlovat snö nästa vecka men om det stämmer också återstår att se. Vi tänkte byta till sommardäck inom kort och vill inte ha vinterväglag då.
  Nu har du i alla fall läst boken även om det tog lite tid.

  Gillad av 1 person

 4. Tror att vi får bakslag även här, det är ju mars månad ännu.
  All snö är inte borta, men våren påminner om att den finns.
  På finska säger man ju ”uusi lumi on vanhan lumen surma” – den nya snön är den gamla snöns död/tar livet av den gamla snön – och så är det ju 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.