In like a lion, out like a lamb….

Publicerad av

…säger man om mars månad här hos oss. Dvs om mars börjar med ordentligt vinterväder och snön vräker ner, slutar månaden vanligtvis varmare och mera våraktigt.

Dock måste jag säga att mars 2022 verkar vända på uttrycket och istället får jag skriva: In like a lamb and out like a lion!

Vi har nämligen bjudits på sol, sol och mera sol de senaste dagarna, värmerekord för årstiden igår ( 7 plusgrader) och denna första mars och faktiskt också fastlagstisdag, bjöds vi på ännu mera vårväder!

Vad gör en inbiten soldyrkare ( vårar och hösatar dock endast på dessa breddgrader. Hawaii är naturligtvis ett helt annat undantag!) under sådana förhållanden?

Jo det finns ju helt enkelt inte ngt annat val än att ta ut dynorna för utemöblerna och sitta med en sjal som måste färdigställas, eller hur?

Det tog sin lilla tid, men nu är alla garnändor fästade. Tråkgöra, men absloutgöra.
Tvättad och utbredd på handdukar att torka

Efter att jag hade gjort klart sjalen ovan, var det bara att ta tag i nästa projekt som också snart är klart. Detta är också en sjal i bomullsgarn, påbörjad innan resan, men den hann bli för stor innan vi skulle resa. Jag ville helt enkelt inte packa med ett så stort projekt i väskan som skulle med på planet.

Denna sjal är mera som en drapering och skall mäta över en och en halv meter lång enligt mönstret! Jag hade tänkt korta av den en smula, men eftersom jag har garn, tänkte jag att det var lika bra att fortsätta….

Imorgon onsdag har det lovats svalare väder och snö igen. Sådan är mars- nyckfull. Ena dagen underbar, tidig vår och den andra kommer vintern tillbaka med råge. Däremot har vi förhoppningsvis sett det sista av -20 och kallare denna vinter. Man får i alla fall hoppas….

.

14 kommentarer

 1. Så fina båda sjalarna är!
  Vilken härlig vårvärme ni fick även om den kanske blir kortvarig. När har vi haft sol i fyra dagar men ny närmar regnet sig igen. Allt är som vanligt helt enkelt, i alla fall på väderfronten.

  Gillad av 1 person

   1. Men du behöver inte lämna läsandet ” på riktigt” helt bara de gånger du hamnar vara mer effektiv och få fler saker gjort under en och samma gång 😁

    Gillad av 1 person

 2. Vad du hinner!
  Skönt att äntligen kunna sitta ute!
  Här var jag ute en stund idag, men det blåste så det var inte på tal om att sitta stilla ute. ☀️
  Men snart är vi nog där också.

  Gillad av 1 person

  1. Enligt mina stickande väninnor stickar jag väldigt snabbt. Har inte själv märkt detta, men ser ju att projekten växer på hög. 😂
   Som utlovat började onsdagen med snö/regn men nu på eftermiddagen skiner solen lite försiktigt! ☀️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.