Alaska lax och empanadas i mammas kök

Publicerad av

Full fräs i mammas kök denna kväll

Precis kl.17 kom Dottern ner i köket med datorn redo. Det var dags för matlagning via skärmen med läraren från Costa Rica. Precis på samma gång som jag var i full färd med att fixa dagens middag. Dottern har precis avslutat sin studieresa via skärmen. Denna studieresa skulle egentligen ha gått till Costa Rica, men åter satte ett visst virus stopp för denna plan. Eftersom negativt Covid test krävs för återresa in till USA ville inte universitetet ta några risker. Ifall en av de studerande testade positivt, så skulle hela gruppen stanna i Costa Rica i karantän. Alltså blev det studieresa via skärmen istället i veckorna två. Inte alls samma sak naturligtvis, men professorn har verkligen gjort sitt bästa för att ge sina studeranden så intressanta veckor som möjligt.

Fantastiskt god blev laxen ikväll.

Medan jag kokade middagen som ikväll bestod av Alaska lax, potatismos och grönsaker, formade Dottern tortillas av majsmjöl, vatten, olja och lite salt. Gjorde dem till platta tortillas och stekte dem i olja i pannan. Vissa av dessa färdiga tortillas fyllde hon med med mexikanska ostar och skuren lök och stekte dem. Dessa kallas empanadas och kommer faktiskt ursprungligen från Spanien.

Tortillas steks i olja i stekpannan i en liten mängd olja
Mexikanska ostar lades i som fyllning tillsammans med skuren lök

Tortillas ämnade för att fyllas med ost och lök formades och sedan stektes de med fyllningen inuti.

Fyllda tortillas ( empanadas) som nu är klara att stekas i olja.
Gyllengula stekta empanadas klara att äta.

Dottern lyckades verkligen med sina empandas ikväll. Maken och jag delade en av dem och de var oerhört goda kan jag lova!

8 kommentarer

 1. Så synd att studieresan behövde ställas in men jag förstår att det inte fanns något alternativ. Man kan resa via skärmen också även om det inte blev samma sak. När vår yngsta dotter gick på gymnasiet blev hon uttagen till en två veckor lång studieresa till Bangladesh. Det blev en mycket intressant upplevelse och självklart ett minne för livet för dit reser man knappast inte annars. Så god maten lät och såg ut. Hos oss blev det grekisk paj och den gav mersmak.

  Trevlig lördag!

  Gillad av 1 person

   1. Jo då vi turas om. Men han gillar koka mer än jag 😀Och han gillar göra nya rätter. Ganska enkelt han får ta itu med det då han känner för nåt nytt

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.