Onsdagsmorgon med snö

Publicerad av
Alltid tänt ljus på köksbordet under årets mörkare tid på morgonen

Lillasyster gick just ut till skolbussen. Klockan är strax 08.30 och snön vräker ner. Hela dagen skall det snöa och under eftermiddagen varnas det för ’blizzard conditions’. Dvs när vindarna tar tag i snön och blåser den runt och omkring så man knappt ser vart man färdas. Samtidigt skall vi ner i frysboxen igen med riktigt kallt imorgon på torsdagen.

Jaja…. Riktig vinter har vi i år. Likaså verkar det vara i hemstaden Jakobstad denna vinter. Snö, snö och mera snö kommer det.

På tal om denna snö. Det gäller att dra på sig varma kläder över träningskläderna och gå ut och ta sig en svängom med snöspaden. Jo visserligen snöar det ännu, men lite lättare jobb om det görs nu som då istället för hela lasset med en gång resonerar jag.

Maken är på jobb och kom lyckligt fram trots oplogade vägar vid 06.00. Sonen kom också fram till gymnasiet utan större problem.

Själv hålls jag hemma denna snöiga onsdag. Inga ärenden utanför hemmet idag, men eftersom jag varit ’på vift’ två dagar i rad, finns det en del som måste göras hemmavid.

Trevlig fortsättning på onsdagen där på andra sidan Potten. Här på den västra sidan har onsdagen bara kommit igång ännu….

Lillasyster hjälpte till med skottningen under jullovet.
Likaså gjorde de äldre syskonen.

2 kommentarer

    1. Den ends skillnaden mellan vintern i FInland och vintern i Mellanvästern är de iskalla och torra prärievindarna som nästan konstant hör vintern till här. Brrrr! Kallt och torrt! 🥶

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.