Fjärde adventmat? Tja, varför inte?!

Publicerad av

Satt och scrollade och slöade i några minuter på Facebook och flera bekanta hade lagt ut bilder på julmaten som de serverade denna fjärde söndagen i advent. Det var julskinka, risgrynsgröt, kålrotslåda och allt möjligt annat gott som hör en nordisk jul till.

Vad fixade jag till familjen ikväll då…? Jo, ngn riktigt typisk adventsmat var det då rakt inte, men vi hade ris i kylen som behövde ätas och färdiga äggrullader ( de som kallas vårrullader hemma kanske? Inte säker om dessa är samma sak.) i frysen. Jag vispade ihop några ägg och kryddade dessa med sojasås. Stekte dessa och rörde om så att det blev en äggröra. Hällde dem ur pannan, hällde lite mera olja i och i med riset, skurna morötter, skuren salladslök, färsk riven ingefära och rikligt med sojasås och lite hoisin sås. Röra om och låt allting steka medan äggrulladerna värmdes klart i ugnen.

Stekt ris. Asiens svar på Nordens pytt-i-panna
Med de små adventsljusen tända och de juliga tabletterna på bordet, kunde denna middag den 4e advent 2021, nästan klassas som julmat…. Nästan….kanske….. eller?

Vad säger ni där på den östra sidan om Potten? Skulle familjen gå för denna snabba, enkla måltid sista söndagen före jul? 🤔

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.