Oväder i december….

Publicerad av

Hör sitter vi på kvällen och lyssnar till åskan som dundrar utanför och regent som piskar mot fönsterrutorna. Jo, ni läste helt rätt. Regn och åska.. I december.

Dagen bjöd på galen värme och knappt en jacka behövdes när jag sprang i affärer denna eftermiddag. I lågskor eftersom det mesta av den snö som föll i fredags nu åter är ett minne blott.

Lillasyster skulle ha gått till teckne/konstklubben denna eftermiddag, men alla aktiviteter efter skolorna annullerades till följd av det utlovade ovädret och eleverna skickades hem på den normala bussen kl.16 istället.

Klokt val tyckte mor i huset när Lillasyster kom in genom dörren en halv timme efter avslutad skoldag.

Och nu sitter vi då här med ett öra lite på vakt ifall vädersirenerna börjar tjuta. Tvillingstäderna med omnejd är under varning för hårda vindar och möjligen tornadon till kl.23. I skrivande stund har vi alltså mest regn och åska med tillhörande blixtar och förhoppningsvis förblir det så. Hoppas kan man ju alltid….

Eftersom kvällens aktiviteter annullerades ställde jag mig i köket och gjorde potatismos och köttbullar till middag och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet. Att döma av familjens goda aptit, var de nöjda också.

Köttbullar i sås. Så gott!

12 kommentarer

 1. Vilket väder och så ovanligt för december. Hoppas ni slapp de allra hårdaste vindarna. Minns att det åskade här en gång förra vintern och jag var helt övertygad om att jag hörde fel men icke.
  Så gott med köttbullar och potatismos!

  Gillad av 1 person

 2. Oj, hoppas det lugnar sig. Men åska o dunder i december, blåsigt, bara det inte blir så mkt som de hade åå annan ort i USA. bullarna , ser goa ut .vart jag snål

  Gillad av 1 person

  1. Om du tänker på Kentucky, så blev det tack och lov inte lika farligt. Vi är ju så pass mycket längre norrut, att det ändå är kyligare än där. Tack och lov. Tornadon trivs i värme. 12 plusgrader är inte riktigt tillräckligt varmt för att bilda stora tornadon, men visst hade vi flera mindre längre söderut i staten. Helt galet!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.