Nämen, denna var ju finurlig och kul!

Publicerad av

Ser ni på SVTs julkalender 2021? Den är ju så himla bra, kul och finurlig! Vilket koncept! Själv har jag inte sett på julkalendern på år och dag. Oftast är de spärrade för oss här på andra sidan Potten, men inte i år och bra är den!

En ny väninna i stickjuntan tipsade om den. Hemma från Sverige, men numera bosatt i vår granne i norr. Kanada alltså. Hon tipsade om att den var så bra, så jag måste ju ta mig en titt. Såg på de första tre avsnitten på raken ( endast 14 minuter långa ju!) och resten följande dag. Nu är jag ikapp och kan se ett dagligen.

Och nu har ju Ture hamnat i finkan! Inte för att han ljuger eller är kriminell, men för att han inte stulit en enda grej och ingen tror på honom. Åtminstone förtjänade han klackringen i guld för duktigt förbrytande! Den som hans mamma Fia så gärna vill ha. Ture däremot gav denna ring till sin mormor, som också sitter inne och hoppas bli frisläppt till jul….. Och Tures syster Kriminellen går hemma och vill ha hem brorsan sin, medan mor i huset nog är lite svartis på att sonen sitter inne!

Rekommenderar denna julkalender varmt. Den har hjärta och humor och hela konceptet är så himla bakvänt och kul!

Lite decembersol fick vi också ta del av medan jag var ute och skottade trottoaren i eftermiddags. Vi har alla ansvaret för trottoaren som går utanför våra hem och den skall skottas vartefter snön faller. Det var inte mycket snö vi fick igår och i måndags, men i och med att vårt hem vätter mot söder, smälter snön även på vintern om det mesta skottas bort först. Och fast jag var sent ute med solen på väg ner bakom hustaken igen, hann den ändå göra sitt och smälte bort den lilla snö som fanns kvar efter att jag var klar med spaden.

9 kommentarer

  1. Jag har inte ens kommit ihåg att de sänder kalendern . Dottern har sett nån av avsnitten men inte många hittills är de väl in på nioende idag . Bra om de har nån bra i år . Länge sen de visade nåt att se . . Kanske jag kikar , bara jag minns

    Gillad av 1 person

  2. Förra året såg jag inte ett enda avsnitt men i år har jag sett alla hittills. Jag tycker det är väldigt bra och gillar det omvända konceptet 😀 Bra skådespelare dessutom tycker jag.

    Trevlig helg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.