Amatörer?! Jo, jag tackar jag!

Publicerad av
Några minuter innan My Fair Lady började….

Nu har vi ju haft barn i samma gymnasium i nästan åtta år. Det har blivit en hel del teaterpjäser genom åren. Amatörteater visserligen, men vilken amatörteater sedan?! Helt fantastiska ungdomar som har jobbat hårt varje dag efter skolan i flera veckors tid. Lärt sig repliker, sånger och danser. Denna välkända musikal utspelar ju sig som bekant i England och dessa amerikanska brytande ungdomar hade pluggat in den brittiska brytningen och Cockney dialekten helt underbart bra! Det tog till och med en stund innan jag började hänga med i replikerna, SÅ van vid den amerikanska brytningen är jag ju förstås vid det här laget. Och SÅ bra var ungdomarna!

Det var sång och det var dans och och det var färggrann klädsel! Det var bal på slottet med valsande ungodmar, svängande kjolar och bugande herrar. Det var smidiga kulissbyten och inga som helst problem med mikrofoner, ljud och/eller ljussättning.

Snön vräkte ner hela eftermiddagen och kvällen och det var egentligen inte läge att bege sig ut på hala vägar, men vi hade biljetter och vi hade ju förstås lovat den hårt arbetande Sonen att vi skulle infinna oss. Så, vi gav oss iväg och hämtade Svärföräldrarna. Om det inte var läge för oss att bege oss ut i mörkret på hala, snöiga vägar, var det definitivt inte läge för 80 Plus att göra ngt sådant heller. Alltså hämtade vi dem.

Som Svärmor njöt! Hon sjöng med i numren och klappade takten med foten på golvet där hon satt. Denna musikal är en klassiker och fast jag kanske inte ens visste att jag hört vissa sånger i andra sammanhang, så visade det sig att jag också satt och nynnade i takt med flera av dem.

Som vanligt var den en enorm satsning av gymnasiet med 34 elever med som skådespelare, full orkester, också den bestående av elever och så ungdomarna som skötte det tekniska förstås. Det ar ju där som Sonen kommer in i det hela.

Ännu är det inte slut på det roliga. Nästa helg ges ytterligare tre föreställningar och jag undrar om inte Lillasyster och jag åter sitter i publiken under en av dessa….?

Programbladet för showen

4 kommentarer

  1. En föreställning på hög nivå helt enkelt! Engagerade ungdomar kan och det är roligt att se vad de kan åstadkomma genom träning och samarbete!
    Med tanke på vädret var det bra att ni kunde hämta svärföräldrarna.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.