It was a pleasure meeting you! You’re such a delight!

Publicerad av

Ja, vad säger man då man får en sådan kommentar?

Jag tackade naturligtvis och blev väldigt glad. Kommentaren fick jag av den trevliga mannen vid mataffären som satte mina tre väskor i kundvagnen och körde ut dem till den väntande bilen.

Jag hade handlat lite efter klippningen vid en mataffär längre bort Alldeles bredvid salongen där jag klipper mig. Denna matbutik/kedja satsar allt och lite till på kundservice och ser bla till att kundens inköpta varor kommer ut till bilen.

Det var alltså mannen som packade mina varor och körde ut dem åt mig i kundvagnen som undrade vad jag tyckte om detta hemska november väder. När jag sedan svarade att det inte alls var så hemskt, att jag är färdig med sommarvärme och att mulet, kyliga vindar och gråväder är helt ok för denna månad sent på året som han utbrast i komplimangen ovan.

Han sade också:

– you’re the first customer today who has not complained about the weather!! you cannot be from here. Where are you originally from?

Jag berättade naturligtvis om mitt ursprung och han kommenterade min ’perfekta engelska ’. Tyckte att språkundervisningen i skolorna här är lika med noll. Kunde ju inte annat än hålla med honom, men kunde också upplysa honom om att våra barn alla haft möjlighet till att lära sig främmande språk i skolan.

( han själv var i 70 års åldern och även om han hade egna barn är det nog ett tag sedan de gick i skolan. )

När han lade mina tre väskor i bakluckan på bilen blev han alldeles eld och lågor över mitt ’FIN’ klistermärke som sitter bakpå bilen. Och konstaterade glatt att jag tydligen var från Finland ändå.

Det var ett trevligt möte och jag smällde fast bakluckan och körde glad i hågen iväg, nyklippt i håret medan ’mannen med komplimangen’ rullade kundvagnen tillbaka in i affären för att hjälpa nästa kund….. ett snällt ord kostar så lite, men ger så oändligt mycket.

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.