På långfärd….

Publicerad av
Tesla på rad.

Vi packade för helgen och åkte söderut. Tog Teslan på långfärd. Den riktigt första långfärden och var nog lite fundersamma hur detta skulle te sig. Till somamrstugan har vi kört den flera ggr och det går hur bra som helst nu när vi har laddare installerad där, men ute på långfärd?

Det visade sig att det gick alldeles utmärkt! Kör man elbil måste man vara beredd på lite långsammare resa. Helt enkelt för att man inte bara kan köra in vid första, bästa bensinstation och tanka, utan för att man måste söka reda på laddare på kartan och planera resan därefter. Bra planerat är det naturligtvis eftersom rätt många kör Tesla nuförtiden och laddare finns utplacerade på parkeringar vid restauranger och anda ställen.

Första gången vi stannade för att ladda blev det en lunch paus. Trettio minuter räckte bra till att åter få tanken så att säga fullt laddad och magarna var också mätta och påfyllda. Vi styrde åter ut på motorvägen.

Andra anhalten

Vi kunde egentligen ha åkt ända fram till hotellet på en laddning, men hade då haft så gott som tomt batteri. Alltså bestämde vi oss för att stanna och ladda en och en halv timme senare eftersom möjlighet fanns. Att laddarna denna gång befann sig nära en resturang som serverar utmärkt glass, och det var mitt på eftermiddagen gjorde ju inte saken sämre heller.

Fram till hotellet utanför Madison i Wisconsin kom vi vid 17 tiden och en mycket glad dotter mötte oss här. Helgen skall spenderas i hennes sällskap, men eftersom det inte finns utrymme i studielägenheten, tog vi in på hotell istället.

Fungerar riktigt bra det med och Dottern kom för att spendera åtminstone denna första natt med oss. Vi får se sedan hur det blir imorgon kväll…..

4 kommentarer

  1. Vad skoj att få spendera helgen med dottern och på samma gång semester för er!
    Här har vi haft en liten remont i vardagsrummet, ny tapet på fondväggen och idag skall tv’n upp på väggen istället för på tv bordet.
    Ha en skön helg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.