Ett virrvarr av tankar en varm sommarkväll…..

Publicerad av
 • Hört på nyhetsprogram på radion denna måndag: 96% av läkarna i USA är vaccinerade mot Covid. Det är många läkare det! Undra kan man ju varför Makens ena sjukhus har endast 60%av personalen vaccinerad….? Och att 40-60% är normen för sjukhus över hela landet. ( av vaccinerad personal.)
 • Fjärde vågen fortsätter i USA och idag hade vi tydligen flera fall i hela landet än Indien och Pakistan hade! Trots att vi har vaccin till alla som vill ha…. Det är bara det att det finns för många som inte vill ha och därav en helt onödig fjärde våg….
 • Denna värme… ger inte med sig och ngt regn har vi återigen inte sett på en vecka. Denna sommar är verkligen ngt helt annorlunda och man undrar ju om detta blir normen framöver?
 • Apropå denna värme… GE MIG HÖST! Ge mig temperaturer långt under 30 grader och ge mig svala vindar och jeans! NU får det räcka med sommar!
 • 25 gurkor har jag hittills skördat ur mitt lilla trädgårdsland och flera kommer det! Däremot äts en del av mina grönsaker ännu upp och en av mina väninnor föreslog att det kan vara bisamråttan ur dammen. Dammen är väldigt låg, vattnet är långt ifrån rent och bisamråttan är törstig. Smyger in i trädgårdslandet då ingen ser och gnagar i sig lite av grönsakerna för att få i sig lite vatten. Ngt som en bisamråtta normalt inte skulle göra, men nöden har som bekant ingen lag. Min väninna föreslog att lägga ut en skål med vatten för att se om mina grönsaker då lämnas ifred. Skal absolut testas imorgon.
 • Våra ungdomar fick sina skol scheman idag. Ämnen/lektioner och lärare och naturligtvis har Brorsan haft de flesta av Lillasysters lärare då han gick på åk.8. Det var ju lite kul. Trots fjärde vågen rekommenderas helt normal skola för våra ungdomar som är vaccinerade. Munskydd och distans blir det visserligen, men de är ju så vana vid detta laget att det knappt gör ngn skillnad. Om 3 veckor sparkas skolåret igång. Sista året i gymnasiet för Sonen och sista året i mellanskolan för Lillasyster.
 • Dottern inleder hösten på universitet om några veckor och detta blir hennes sista år där! HELT knasigt att jag kommer att ha en Dotter som är klar med sin universitetsutbildning nästa vår! ( Och inte en dag över 25 är jag heller ju…!)
 • Stickjuntan via zoom denna måndagskväll var som alltid mycket trevligt. Det här med zoom försvinner nog inte i första taget. Ett mycket praktiskt sätt att träffas på.
 • Imorgon tisdag börjar musiklägret som jag jobbar ideellt med denna vecka. Eftersom jag verkligen inte är van att stiga upp med tuppen kl.06.30, är det bästa jag sätter bort denna tingest och blandar mig mellan lakanen.
 • God natt gott folk! Zzzzzzzzzzzzz………….

6 kommentarer

 1. Ja, detta väder 😕 vi har haft en väldigt regnig och ovanligt kall sommar i år. Jag tycker faktiskt det har varit rätt skönt efter 3 somrar helt utan regn och upp till 38 grader! Gillar inte när det är alltför varmt 😨. I Tyskland är ca 57% av befolkningen fullt vaccinerade men tyvärr går det nu väldigt långsamt framåt eftersom många människor väljer att inte vaccinera sig…. Jag har några kollegor på jobbet som inte vill vaccinera sig och en av dem vägrar t.o.m. att testa sig 😫 så länge vi alla jobbar på distans går det ju, men inte förstår jag sådan åsikt! Har ofta märkt att diskussionen om vaccination ofta leder till gräl mellan kompisar.

  Gillad av 1 person

  1. Läget låter liknande i Tyskland som här. Tyvärr. Förstår inte heller riktigt argumenten emot vaccinen. De fungerar ju! Inte till 100 %, men det var det ju aldrig sagt heller. Inga vaccin fungerar till 100%! Vår yngsta dotter fick vattkoppor för 2 år sedan-trots vaccin.
   Ja detta väder ja…. Hoppas ni inte drabbades av översvämningarna för några veckor sedan! Här i norra USA brinner vi upp i hettan och i mellan Europa drunknar ni sgs. Helt galet!

   Gilla

 2. 25 gurkor – inte illa!
  Och ja, långa värmeböljor kunde vi klara oss utan. Vi har inte alls haft dem i augusti, här börjar det lida mot höst. Men +17-+20 är jättelagom. Och även regn då och då.
  Att sticka hör ju också lite hösten till – och via Zoom eller Teams – det nya sättet att umgås 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Det var många tankar och funderingar på en och samma gång. I morse var det 13 grader här och det har ösregnat hela dagen så här blev det alldeles för mycket höst för min smak. Som vanligt är väl lagom alltid bäst 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.