Konsertkväll

Publicerad av

Kvällen blir kort då det är skolkonsert för orkestern. Hem kom Lillasyster på skolbussen kl.16.30, en och en halv timme senare var vi på väg igen. Tillbaka till skolan, ombytt till vit blus och svarta byxor som utgör konsertuniformen och med altfiolen i högsta hugg.

I åk.6 får elverna välja vilken slags musik de vill deltaga i. Antingen skolkören, storbandet eller skolorkestern. Eftersom Lillasyster redan läser musik och har studerat musik i flera år genom sitt harpspelande, tyckte hon inte att det skulle vara särdeles svårt att börja med ett nytt instrument.

Sagt och gjort. Vi hyr en altfiol från en musikaffär i närheten och hon får använda den som sitt eget instrument instället för att att hyra från skolan. De har ett flertal instrument, men har blivit använda av en hel del elever genom åren och är inte alltid i bästa skick.

Nu har Lillasyster spelat sedan i september tillsammans med skolorkestern och denna tisdagskväll hölls den första konserten.

Alltså dessa ungdomar är alla nybörjare…. vi var alla väldigt imponerande över deras kunnande och hur mycket de hade lärt sig. En lite lustig grej var att de stämde upp i Europes the Final Count down!

Direkt efter hemkomsten lyckades en trött Lillasyster göra  läxorna i matematik och fysik  och nu har hon krupit i säng, en hel timme senare än vanligt. Gissar nog att morgonen kommer lite snabbare än vad hon skulle vilja…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.